Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple blokkolja a rivális okostelefont

|

Az Apple iTunes legutolsó frissítése meggátolja, hogy a programot a Palm Pre-hez használják média szinkronizáláshoz.

Hirdetés

A Palm Pre okostelefonra annak felhasználói felülete és web-alapú szoftverei miatt sokan tekintenek úgy, mint az Apple iPhone-jának riválisára. Maga a Palm problémamentes szinkronizálási lehetőséget ígért a Pre és az iTunes között, mivel készüléke az iTunes felől iPodnak látszik, vagyis a program az Apple saját zenelejátszójaként azonosítja a készüléket. Igaz ugyan, hogy köztes szoftverek segítségével számos más eszköz szinkronizálható az iTunesszal, de a Pre ennek a trükknek a segítségével közvetlenül is képes rá. (Más médiajátszók is alkalmazzák ezt a fogást.)

Az Apple még júniusban kiadott egy figyelmeztetést, mely szerint "nem biztosít támogatást, illetve nem vizsgálja a kompatibilitást a nem-Apple digitális médiajátszókkal, így az Apple iTunes szoftver újabb változatai esetleg nem támogatják a szinkronizálást azokkal." Az iTunes legfrissebb, 8.2.1 változata most fügét mutat azoknak az eszközöknek, amelyek iPod-nak maszkírozták magukat. Az Apple közleménye szerint a frissítés - egyéb hibajavítások mellett - megakadályozza azon eszközök használatát, "amelyek hamisan iPodnak tűntetik fel magukat, beleértve a Palm Pre-t."



A Palm kommentárja szerint a Pre működik az iTunes korábbi változataival; ha az Apple úgy dönt, hogy letiltja a médiaszinkronizálást, akkor azokkal az iTunes-felhasználóikkal szúr ki, akik a problémamentes médiaszinkronizáláshoz vannak hozzászokva. Vannak ezen kívül további programok, amelyekkel kezelhető a probléma, de a Palm szerint az is megoldás, hogy a felhasználók egyszerűen nem frissítenek a legújabb iTunes-ra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.