Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple felfüggesztette az M2 chipek gyártását

|

A Macek iránti csökkenő kereslet miatt.

Hirdetés

Az Apple legújabb Mac-jei iránti kereslet január óta csökken, ezért a vállalat leállította az egyedi M2-es sorozatú chipek gyártását. Egy új jelentés szerint a Mac-ek a vártnál alacsonyabb keresletet indukáltak, ami arra késztette a vállalatot, hogy az M2 sorozatú chipek gyártását addig elhalassza, amíg az újra fel nem lendül.

A globális recesszió egyre nagyobb méreteket ölt, ami miatt a Macek eladásai csökkennek. A The Elec által megosztott jelentés szerint az Apple MacBook Air, MacBook Pro és más modellek iránt csökkent a kereslet, aminek következtében az Apple leállította az egyedi M2-es chipek gyártását. A februárig pihentetett gyártásleállás jól mutatja a keresletcsökkenés intenzitását, és még eltart egy ideig, mire az eladások visszatérnek a normális kerékvágásba.

Az M2 chip a TSMC 5 nm-es architektúráján készül, amely jobb számítási és grafikus teljesítményt kínál, jobb akkumulátor-üzemidővel párosulva. Arra is számítunk, hogy a vállalat bejelenti a MacBook Air új, nagyobb, 15,5 hüvelykes kijelzővel ellátott modelljét. Egy másik pletyka azonban arra is utal, hogy egy valamivel kisebb, 13,4 hüvelykes OLED MacBook Air-t is fejlesztenek.

Hirdetés

Az Apple ugyan újraindította az M2 chip gyártását, de a szint majdnem a fele a tavalyinak. Az M2 chipek iránti keresletéről árulkodik, hogy a vállalat bevételei éves szinten 5 százalékkal csökkentek. Ez azt mutatja, hogy a kereslet alacsonyabb, mint azt egyes elemzők feltételezték. A cég a folyamatos ellátási lánc problémák miatt is nehezen tudott lépést tartani az iPhone keresletével.

Az M2 chipet tovább fejlesztették az új 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro modellek megjelenésével, amelyekben az M2 Pro és M2 Max chipek kaptak helyet. Emellett a vállalat várhatóan még idén bemutatja a 3 nm-es eljáráson alapuló M3-as chipjeit is. Az Apple június 5-én tartja WWDC 2023-as rendezvényét, ahol potenciálisan az új hardvereket is be fogja jelenteni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.