Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple összes terméke szabadalomsértő?

|

Tovább folytatódik a nagyszabású jogi szappanopera: a Samsung szinte valamennyi terméke kapcsán beperelte legnagyobb riválisát. A koreai gyártó szerint az Apple nyolc jogvédett szabadalmát nyúlta le.

Hirdetés

Kontra-rekontra-szubkontra: az Apple és a Samsung tavaly áprilisban indult szabadalmi vitája kezd egy maratoni kártyapartira hasonlítani. A dél-korai gyártó, az Android-eszközök vezető szállítója szerdán újabb keresetet nyújtott be az Egyesült Államok észak-kaliforniai szövetségi bíróságához; ezúttal szám szerint nyolc, kiemelten fontos szabadalmuk megsértésével vádolják kedvenc peres felüket.

A „Nagy Jogi Pofonváltást” az Apple robbantotta ki: a kaliforniai gyártó tavaly áprilisban több, az iPhone- és iPad-eszközökben használt technológiával kapcsolatos szabadalom illetéktelen felhasználásával vádolta meg a Samsungot. A lépés persze azonmód heves periratváltást eredményezett: legutóbb idén februárban a cupertinóiak szerették volna elérni a Samsung Galaxy Nexus és néhány más Samsung termék amerikai forgalmazásának betiltását.

Pár napig úgy látszott, hogy közel egy év pereskedés után lecsillapodnak végre a kedélyek: a két cég vezérigazgatói és vezető jogtanácsosai belementek, hogy az ügyben eljáró bíró javaslatára peren kívül próbálják rendezni a nézeteltéréseiket.

Nem tartott sokáig az öröm; a Samsung vélhetően úgy ítélte, lépéselőnybe kerülhet, ha újabb jogi lépéseket tesz az Apple-lel szemben. Nem aprózták el: az újabb per tárgyát képező, a mobil eszközök „megbízhatóságát, teljesítményét, hatékonyságát és funkcionalitását” nagyban befolyásoló W-CDMA és UMTS-szabadalmak állítólag az Apple szinte valamennyi fontos termékében – így az Iphone-ok, iPadek és iPodok mellett a Mac számítógépekben, az Apple TV-eszközökben, az iCloudban és az iTunesban is – megtalálhatók.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.