Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple szembemegy az összes mobilgyártóval

|

Az androidos világ a kijelzőbe épített ujjlenyomat-leolvasóra áll át, az iPhone viszont teljesen elveti ezt a technológiát.

Hirdetés

Hirdetés

Egyre nagyobb a gyártói érdeklődés a kijelzőbe épített ujjlenyomat-leolvasók iránt, és egy friss jelentés szerint világszerte a legtöbb mobilgyártó erre a technológiára akar átállni.

A Digitimes beszámolója szerint a kijelzős ujjlenyomat-érzékelők szállítása idén eléri a 42, millió darabot, mivel a legnagyobb gyártók szinte kivétel nélkül alkalmazni tervezik a technológiát.

A jelentés nem nevesíti a Samsungot, de egyértelműen utal rá, hogy a nagy dél-koreai okostelefon-gyártók ultraszonikus ujjlenyomat-érzékelőket készülnek mobiljaikban használni.

A pletykák szerint a Samsung már a Galaxy S10-ben erre készül, de a Huawei, a Xiaomi, az Oppo, valamint a többi fontosabb androidos márka is a kijelzős ujjlenyomat-leolvasók irányába mozdul el.

Egyedül az Apple úszik szemben az árral, ugyanis teljesen lemondott az ujjlenyomat alapú felhasználó-azonosításról, és a 2018-as iPhone generációt egyértelműen az arcfelismerésre építi. Az idén megjelenő mindhárom iPhone Face ID-t használ Touch ID helyett, és az új iPad is arcfelismerőt kap.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.