Hirdetés
. Hirdetés

Az áprilisi nagy Windows 10-frissítés újdonságai

|

Néhány felhasználóifelület-változtatást, az új idővonal funkciót és az eszköztár továbbfejlesztéseit hozza az operációs rendszer Spring Creators Update nevű kiadása.

Hirdetés

Áprilisban esedékes a Spring Creators Update, munkanevén a Redstone 4, a Windows 10 következő nagyszabású frissítése. Az alábbiakban áttekintjük, hogy milyen újdonságokkal örvendeztet meg minket a Microsoft az operációs rendszer soron következő változatában.

Hirdetés

Idővonal
Az Idővonal szolgáltatást először a Fall Creators Update verzióval kapcsolatban említették meg, aztán halasztást jelentettek be az illetékesek, azt nyilatkozva, hogy funkció "nemsokára bekerül" a Windows 10-be. Úgy tűnik, ennek most eljött az ideje. Az Idővonal alapvetően egy továbbfejlesztett Feladatnézet, amelynek irányítópultján folytathatjuk a munkát az elmúlt 30 napban megnyitott dokumentumokban és a programokban, méghozzá több eszközön.

Fluent Design
Az eredetileg a Fall Creators Update kiadásban debütáló Fluent Design - korábbi nevén Project Neon - egy pár grafikai változtatást hozott Windows 10 operációs rendszerbe (homályosítás, animációk), amelyek lágyították az alkalmazásikonok kinézetét, hasonlóan ahhoz, amit az iOS alkalmazásoknál tapasztalhatunk. A Spring Creators Update változatban további optikai tuningra számíthatunk, amelyek még inkább modernizálják a szoftver megjelenését.

Gépház app
Csupán apró változtatások lesznek itt, de olyanok, amelyeket biztosan észre fogunk venni. Némileg átalakul az Idő és nyelv modul, és több beállítási lehetőséggel gazdagodik a Gépház.

Microsoft Edge
A Microsoft által erősen favorizált böngésző ugyancsak kap néhány továbbfejlesztést, de ezek nem lesznek különösebben eget rengetőek.  Az Edge képes lesz elnémítani a többi böngészoldalról érkező hangokat, többféle érintőpados gesztust fog támogatni, továbbá összességében véve jobb felhasználói élmény nyújt. Hírek érkeztek arról is, hogy bővül a támogatott ebook formátumok köre.

Közeli megosztás
Ez a Bluetooth kommunikációt használó funkció lehetővé teszi fájlok megosztását az egymás közelében lévő eszközök között. Az adatátvitelhez nem kell USB-memóriákkal vagy levélküldéssel bajlódni, egyszerűen átdobjuk a kívánt fájlokat az egyik PC-ről a másikra.

Pontosan mikor jelenik meg az új változat?
Ha a korábbi frissítéseket nézzük, valószínű, hogy a Microsoft most is fokozatosan fogja eljuttatni a felhasználók számítógépére a Spring Creators Update-et. És bár a Microsoft még nem tette közzé a hivatalos megjelenés dátumát, annyit érdemes megjegyezni, hogy az első Creators Update tavaly április 11-én jött ki.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.