Hirdetés
. Hirdetés

Az ARM házhoz viszi a mesterséges intelligenciát

|

Legújabb lapkaterveivel olyan eszközök is felokosíthatók, amelyek korábban nem rendelkeztek intelligenciával.

Hirdetés

Hirdetés

Az edge AI, vagyis magyarul perem MI az egyik legfrissebb lapkatechnológiai trend. Olyan lapkákat fed, amelyek mesterséges intellingencia műveleteket futtatnak a peremen, tehát felhőre nem kapcsolódó eszközökön. A megközelítés előnyei világosak: ha nincs távoli szerver, gyorsul a végrehajtás, és az adatbiztonság is nő.

Az ARM már évek óta dolgozik a témán, és most két új lapkatervvel rukkolt elő: a Cortex-M55-el és az Ethos-U55-el. A korábbiakhoz hasonlóan nem ő fogja gyártani őket, hanem a partnerei.

Az új tervek révén olyan eszközök is MI képességekkel bővülhetnek, amelyek amúgy nem rendelkeznének ilyen tudással - például egy járóbot, amely egy beépített intelligens kamera segítségével fel tudja majd ismerni az akadályokat.

A Cortex-M55 a Cortex-M sorozat legújabb modelje, és gépi tanulási teljesítménye 15-, digitális jelfeldolgozó képessége ötszöröse az előző generációénak. Ha pedig az Ethos-U55-el kombinálják, a gépi tanulási képességei még tovább sokszorozódnak. Mindez elképesztő javulást ígér például az ARM lapkákra épülő az arc- és beszédfelismerésben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.