Hirdetés
. Hirdetés

Az ASUS olcsó termékekkel Eeerősít

|

Az ASUS az ultrahordozható Eee PC elsöprő sikerén felbuzdulva úgy döntött, hogy további, az Eee-vel kapcsolatos termékcsoportokat indít útnak.

Hirdetés

A tajvani DigiTimes nemcsak arról számolt be, hogy az ASUS az Eee PC-től ihletve tovább bővíti az "E" termékek kínálatát, hanem izgalmas részletekkel is szolgál ezzel kapcsolatban. Az E-DT asztali gép lesz a második az Eee-k sorában, megjelenését április-május környékére ígérik. A rendszer Celeron processzor köré épül, de a tervek szerint az ASUS később az év folyamán az Intel Shelton'08 platformjára vált, mely a Diamondville kódnevű CPU-ra és a 945G lapkakészletetre épül. A monitor nélküli konfiguráció ára 200 és 300 dollár (kb. 35 000 - 52 500 forint) közt lesz, és először a közelgő CeBIT-en mutatják be.

A következő a sorban az E-Monitor. A szeptemberben debütáló, az Apple iMacre vagy a Dell XPS One-ra emlékeztető "minden egyben", 19-21 hüvelykes kijelzővel integrált rendszerek alapját szintén a Shelton'08 adja. A teljesítményében az E-DT-vel azonos rendszer beépített tévétunert is tartalmaz majd, és a 499 dolláros árkategóriát (kb. 87 000 forint) célozzák meg vele.

Az E-TV az, amit a neve sejtet, vagyis egy 42 hüvelykes (106 centiméteres) LCD televízió. Hogy pontosan mit tud majd, az nem derült ki, mert ennél az egy terméknél kicsit homályosan fogalmazott az ASUS: "a többi, Linux-alapú termék funkcionalitását integráljuk bele". Annyit azért még hozzátettek, hogy "körülbelül 200 dollárral fog többe kerülni, mint a hasonló méretű LCD televíziók".

e-tv.jpg
Az ASUS E-TV a termékbejelentésen (Fotó: DigiTimes)


Az Intel Shelton'08 platformról annyit tudunk, hogy az 1,6 gigahertzes, egymagos Diamondville processzort - a Silverthorne kódnevű CPU derivatíváját - tartalmazza, mely 533 megahertzes külső órajelen fut, DDR2 memóriát használ, ezen kívül USB vagy PATA felületen csatlakozó SSD meghajtót és Wi-Fi "g" modult tartalmaz. Az ilyen rendszer kitűnő egy ultrahordozható PC-be, de kérdéses, hogy miként teljesít majd egy asztali gépben - még úgy is, hogy az ASUS "pehelysúlyú" Linux disztribúciója fut majd rajta.

Az Eee PC-ről már eddig is tudtuk, hogy áprilisra várható majd a második generációja. A pletykák szerint az Intel Merom kódnevű processzorával frissítik majd a gépet, de abból kiindulva, hogy a többi E-termékben a Shelton'08 dolgozik majd, valószínűsítjük, hogy az Eee is ezt a platformot kapja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.