Hirdetés
. Hirdetés

Az első kétmagos HP Integrity kiszolgálók

|

A HP bejelentette az első, kétmagos Itanium2 (Montecito) processzorra épülő nagyobb teljesítményű, alacsonyabb fogyasztású Integrity kiszolgálóit.

Hirdetés

Az új sorozat két első tagja az Integrity rx660 és az rx3600, az előbbi négyprocesszoros, azaz 8 magos, az utóbbi pedig kétprocesszoros, négymagos rendszer, maximális memóriakiépítettségük 192, illetve 96 GB. Az új gépek a HP saját fejlesztésű zx2 lapkakészletét használják, ami a nagyobb teljesítmény mellett az elődjénél kevesebb energiát fogyaszt, csökkentve a hűtés és a tápellátás költségét.

A HP saját teszteredménye szerint a jövő év elején piacra kerülő nyolcprocesszoros, 16 magos Integrity rx8640 tranzakcióalapon mért teljesítménye meghaladja szintén nyolc, kétmagos Power5 processzorral működő IBM p570 teljesítményét.

Ezeket a gépeket a felhasználók jó része Oracle adatbázisok futtatására használja, számukra kedvező, hogy az Oracle a processzor, és nem CPU-mag alapján számítja a licencdíjat, így az újabb rendszereken nem emelkednek a költségek. Mint az alkalomból a hazai HP képviselet által tartott sajtótájékoztatón elhangzott, az új sorozat Németországban gyártott első 20 rendszeréből kettő magyar felhasználókhoz kerül.

A HP négy operációs rendszert - HP-UX, Linux, Windows és Open VMS - támogat az Integrity kiszolgálókon. Az Integrity platformon rendelkezésre álló alkalmazások számának a növelésére a HP évek óta itthon is támogatja a szoftverfejlesztőket, ma világszerte 9 ezernél több alkalmazás érhető el rajta.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.