Hirdetés
. Hirdetés

Az első Samsung hibrid merevlemez

|

Megkezdődött a flash-memóriával kombinált hibrid merevlemezek szállítása. Az MH80 még csak OEM vásárlók számára elérhető.

Hirdetés

A Samsung MH80 típusú 2,5 hüvelykes meghajtói 80, 120 és 160 gigabájtos kapacitásban készülnek. A cég első hibrid meghajtói most még csak a noteszgépgyártók számára hozzáférhetőek, de hamarosan a kiskereskedelemben is kaphatóak lesznek. A 128, vagy 256 megabájt OneNAND flash gyorsítótárral ellátott meghajtók támogatják a Windows Vistában debütáló ReadyDrive technológiát, mely operációs rendszer szint biztosít gyorsabb rendszerindulást és hosszabb akku-üzemidőt.

A meghajtókban a Samsung a ReadyBoot technológiát is beveti, mely a cég által közölt adatok szerint 50 százalékkal csökkenti a rendszerindulás és energiatakarékos üzemmódokból való "feléledés" idejét, illetve a hagyományos meghajtóknál 70-90 százalékkal kisebb fogyasztást is ígér. A "trükk" az, hogy a meghajtó igen intenzíven használja a beépített flash memóriát és ezzel erősen csökkenti azt az időt, míg forgatnia kell az adattárolásra szolgáló lemezeit. Így természetesen kevésbé is melegszik, ami az egész noteszgép hűtésére és így energiafogyasztására is jótékony hatással van.

mh80.jpg
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.