Hirdetés
. Hirdetés

Az emberek újítanak, nem a dolgok

|

A Primeflex integrált rendszerek új családjával indította a Fujitsu Münchenben zajló konferenciáját.

Hirdetés

A Fujitsu Forum 2014 konferenciája az emberközpontú innováció jelentőségét hangsúlyozza – és számos példáját vonultatja fel –, amely a szervezeteket átformálva minden eddiginél nagyobb értékteremtéshez fogja hozzásegíteni a jövő hálózatba kapcsolt társadalmát.

A Primeflex integrált rendszerek családját több mint 20, referenciaarchitektúra és készülék (appliance) formájában is elérhető adatközpont-megoldás alkotja, amelyeket a Fujitsu partnereivel – közöttük a Microsofttal, az SAP-vel és a VMware-rel – közösen előre integrált, tesztelt és optimalizált a különböző informatikai terhelésekhez. A család jegújabb tagja a Primeflex for Hadoop készülék big data alkalmazásokhoz. Az integrált rendszerek frissítését és karbantartását, folyamatos rendelkezésre állását a vállalatok a Fujitsu Lifecycle Management és SolutionContract szolgáltatásain keresztül menedzselhetik.

 

Az új termékeket és szolgáltatásokat dr. Réger József, a Fujitsu európai, közel-keleti és afrikai technológiai igazgatója mutatta be a konferenciát megelőző sajtónapon, hangsúlyozva, hogy az emberek újítanak, nem a dolgok.

– Tavaly a dolgok internete nagy hatású hívószónak számított, és továbbra is lelkesít valamennyiünket, de az IoT csupán a technológiák együttese, a digitális átalakulást, amelyet magával hozhat, az üzleti oldalon kell definiálni, és ez a nehezebb, hosszadalmasabb folyamat – mondta Réger József. – Fel kell ismerni, hogy vannak digitális termékek, és termékek, amelyeket digitalizálunk, valamint olyanok is, amelyek maguk nem digitálisak, de az egész értéklánc, amely életciklusukat végigkíséri, mégis digitalizálható, és érdemes, szükséges is azt digitalizálni.

Ebben a technológiai cégek sokat segíthetnek, a Fujitsu nemrég IoT platformot jelentett be, amely – egyelőre Japánban – felhőszolgáltatásként kínálja a digitális átalakításhoz szükséges technológiák és megoldások palettáját. Európában szintén számos iparág szereplői használják a Fujitsu felhőben elérhető szuperszámítógépes kapacitását, mondta a technológiai igazgató.

Réger József bemutatta a Fujitsu PalmSecure ID Match technológiáját is, amellyel a digitális eszközök és szolgáltatások felhasználói tenyerük érintésmentes vénaszkennelésével azonosíthatják magukat. A megoldás, amely már a Fujitsu tabletjeiben is elérhető, chipkártyákkal is kombinálható, így többfaktoros azonosítással növeli a pénzügyi, kereskedelmi, kormányzati és más szolgáltatások biztonságát.

A konferenciát kísérő kiállításon látható volt a Fujitsu pár hete bejelentett Eternus CD10000 exabájt kategóriás tárolója, valamint innovatív LED technológiája is, amely a hullámspektrum modulálásával információt továbbít a tárgyakról visszaverődő fényben. Az információ egy link, amelyet az okostelefon kamerája fotó készítése nélkül is lát, és a megoldás részét képező felhőszolgáltatáson keresztül megjeleníti a tárgyhoz tartozó információt, például egy idegen nyelvű felirat fordítását vagy a kirakatban látott terméket értékesítő webshopot. A technológia gyakorlati alkalmazásai már jövőre megjelenhetnek, de a Fujitsu a 2020-as tokiói nyári olimpiai játékokon is nagy szerepet szán neki.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.