Hirdetés
. Hirdetés

Az Ericsson-főnök szerint a hálózatoknak meg kell változniuk

|

A telekom cégeknek meg kell változtatniuk a hálózatfejlesztési gyakorlatukat, ha meg akarnak felelni a növekvő igényeknek az egyre nagyobb adatforgalom miatt, s ebből pénzt is akarnak keresni - vélekedik az Ericsson pénzügyi igazgatója.

Hirdetés

Ulf Ewaldsson az amszterdami Broadband World Forumon tegnap tartott előadásában kifejtette, hogy a hálózatoknak meg kell változniuk, okosra kell építeni őket, egyszersmind skálázhatóságukról és a szuperteljesítmény szétosztásáról is gondoskodni kell.

A kulcsterületek Ewalsson elképzelésében a szolgáltatás tudatosság és az all-IP vagy NGN (next generation network) hálózatok (amelyekben minden információt, szolgáltatást – szöveg, hang, adat, video stb. – egyetlen hálózat továbbít olyan adatcsomagokban, ami leginkább a jelenlegi internetre hasonlít) virtualizációval és szoftveralapú (SDN) hálózati megoldásokkal megtámogatva. Alapvető a hálózatkezelők számára, hogy tudják, mi az, amit hordoz a hálózatuk, ha pénzt akarnak felszámítani érte. Kifejtette, hogy el kell különíteni a hálózat hordozóeszközként való kezelését a felügyelet síkjától, s ki kell építeni az ellenőrző réteget, és hozzá kell kapcsolni a működést támogató rendszerhez (OSS – Operational Support System) és az üzleti folyamatokat támogató rendszerhez (BSS – Business Support System). Ezen a területen történik meg a szolgáltatások pénzre váltása, s a telco cégeknek itt van módjuk garantálni a kiváló szolgáltatási minőséget, s elérni, hogy megkülönböztető tapasztalatokat nyújtsanak az ügyfeleiknek – vélekedett az Ericsson vezetője.

Az Ericsson becslése szerint a következő öt évben 3 milliárd mobil szélessávú előfizető lesz, s addigra az okostelefonok forgalma a hússzorosára emelkedik. Tíz éven belül pedig ezerszeres lesz a forgalomnövekedés. Emiatt a WiFinek a hálózat részévé kell válnia, különben ezt az őrült forgalomnövekedést nem lehet kiszolgálni – vélekedett Ulf Ewaldsson.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.