Hirdetés
. Hirdetés

Az EU Afrikában fejleszt

|

Stratégiai együttműködés kezdődik több afrikai ország és az EU között informatikai és tudományos fejlesztések terén.

Hirdetés

Az EU több afrikai tudományos és technológiai kutatási programot fog finanszirozni, többek között egy ICT szélessávú infrastruktúra projektet. A kezdeményezés célja, hogy csökkentsék a hozzáférés és általában a magas távközlési költségeket a régióban.

A Nepad elnevezésű EU-afrikai együttműködésről először tavaly decemberben tárgyaltak az érintettek a Liszabonban tartott kormányfői csúcstalálkozón, az erről szóló megállapodást múlt héten körvonalazták Namíbiában. A szélessávú infrastruktúra kiépítése 2 milliárd dollárba fog kerülni. Arról még nincs információ, hogy az EU mekkora összeggel járul majd hozzá a költségekhez; a gerinchálózat 2010-re lesz működőképes, a tervek szerint.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.