Hirdetés
. Hirdetés

Az európaiaknak nincs pénze, szenved az iPhone

|

Nyugat-Európában egyre rosszabbul szerepel az iPhone, köszönhetően az Androidnak, és annak, hogy az emberek nem tudnak spórolni.

Hirdetés

Az IDC piacelemző cég szerint az Apple veszített a piaci részesedéséből Nyugat-Európában. A helyzet olyannyira komoly, hogy egyáltalán nem fest jó képet az iPhone számára, amelyet egyre jobban fenyeget az Android. Az idei első negyedévre éves összehasonlításban az Apple okostelefonjának a részesedése 25-ről 20 százalékra esett vissza. 

Az Android ezzel szemben Európa nyugati részén is komoly növekedést mutat, ezúttal éves szinten 14 százalékosat. 2013. első három hónapja alatt a robotos rendszerrel szerelt készülékekből 21,9 millió darabot sikerült eladni, ami 69 százalékos piaci részesedéshez volt elég. 

Az IDC szerint a legfőbb problémát az jelenti, hogy a nyugati-európai gazdasági helyzet miatt folyamatosan zuhan a fogyasztók félretehető jövedelme, ez pedig azt eredményezte, hogy az okostelefonok eladásai összességében lelassultak. 

Az Apple mellett rontott még a Nokia is, a Sonynak és az LG-nek ugyanakkor sikerült a tavalyihoz képest több mobilkészüléket eladnia. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.