Hirdetés
. Hirdetés

Az IBM bemutatta on-chip gyorsított mesterséges intelligencia processzorát

|

A Telum-alapú rendszer bevezetését 2022 első felére tervezik.

Hirdetés

Az IBM éves Hot Chips konferencián mutatta be a hamarosan megjelenő új Telum processzor részleteit, amelynek célja, hogy a mélytanulási képességeket a vállalati munkaterheléshez kapcsolja, és így valós időben segítse a csalások elhárítását. A Telum az IBM első olyan processzora, amely chipen belüli gyorsítást tartalmaz a tranzakció közbeni mesterséges intelligencia következtetések levonásához. A három éve fejlesztés alatt álló, áttörést hozó új, chipre épülő hardveres gyorsítás célja, hogy segítse az ügyfelek méretarányos üzleti betekintését a banki, pénzügyi, kereskedelmi, biztosítási alkalmazásokban és az ügyfélinterakciókban. A Telum-alapú rendszer bevezetését 2022 első felére tervezik.

Napjainkban a vállalkozások jellemzően a csalás bekövetkezése utáni felderítési technikákat alkalmaznak, ami a mai technológia korlátai miatt időigényes és számításigényes folyamat, különösen akkor, ha a csaláselemzés és a felderítés a kritikus tranzakcióktól és adatoktól távol történik. A késleltetési követelmények miatt az összetett csalásfelismerés gyakran nem valósítható meg valós időben, ami azt jelenti, hogy egy bűnöző már sikeresen vásárolhatott árut egy lopott hitelkártyával, mielőtt a kiskereskedő tudomást szerezhetett volna a csalásról.

Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság 2020-as Consumer Sentinel Network Databook című kiadványa szerint a fogyasztók 2020-ban több mint 3,3 milliárd dollárt veszítettek csalás miatt, szemben a 2019-es 1,8 milliárd dollárral. A Telum segíthet ügyfeleinek abban, hogy a csalásfelismerésről a csalásmegelőzés irányába mozdítsák el gondolkodásmódjukat, a mai sok csalási eset feltárásától a csalás megelőzésének potenciálisan új korszakába lépve, a szolgáltatási szintre vonatkozó megállapodások (SLA) befolyásolása nélkül, még a tranzakció befejezése előtt.

Hirdetés

Az új chip innovatív központosított kialakítása lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a processzor teljes teljesítményét kihasználják az AI-specifikus munkaterhelésekhez, így ideális az olyan pénzügyi szolgáltatásokhoz, mint a csalásfelismerés, a hitelfeldolgozás, a kereskedések elszámolása és kiegyenlítése, a pénzmosás elleni küzdelem és a kockázatelemzés. Ezekkel az innovációkkal az ügyfelek olyan szabályalapú csalásérzékelést vagy gépi tanulást alkalmazhatnak, amelyek felgyorsíthatják a hitelengedélyezési folyamatokat, javíthatják az ügyfélkiszolgálást és a nyereségességet, azonosíthatják, hogy mely ügyletek vagy tranzakciók lehetnek sikertelenek, és megoldásokat javasolhatnak a hatékonyabb elszámolási folyamatok létrehozására.

A Telum az IBM hagyományos tervezési módszerének megfelelően magában foglalja a hardver és szoftver közös létrehozását és integrációját, amely kiterjed a szilíciumra, a rendszerre, a firmware-re, az operációs rendszerekre és a vezető szoftver keretrendszerekre.

A chip 8 processzormagot tartalmaz, mély, szuperskaláris, sorrenden kívüli utasításpályával, amely több mint 5 GHz-es órajellel működik, és a heterogén vállalati osztályú munkaterhelések igényeihez optimalizált. A teljesen újratervezett gyorsítótár és chip-összekötő infrastruktúra magonként 32 MB gyorsítótárat biztosít, és 32 Telum chipig skálázható. A kétchipes modulkialakítás 22 milliárd tranzisztort és 17 fémrétegen 19 mérföldnyi vezetéket tartalmaz.

A Telum az első IBM chip, amely az IBM Research AI Hardware Center által létrehozott technológiával készült. Emellett a Samsung az IBM technológiai fejlesztési partnereként kidolgozott a Telum számára egy 7 nm-es EUV technológiai node-ot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.