Hirdetés
. Hirdetés

Az IBM-nél tilos a Siri

|

A cég alkalmazottai nem használhatják az iPhone intelligens asszisztensét, mivel az IBM szerint így bizalmas adatok is kikerülhetnek.

Hirdetés

Akár gondolhatnánk azt is, hogy az IBM vezetői paranoiásak lennének, vagy éppen a Watson miatt lettek féltékenyek, ám ez nem feltétlenül van így. A Siri személyes asszisztensként ugyanis figyeli a környezetét és a hozzá intézett szavakat, amelyekre megpróbál reagálni. Ám a megoldás adatkezelése nem tisztázott, így félő hogy olyan információk is az üzemeltetőjének a birtokába kerülnek, amelyeket csak véletlenül hall meg. Az IBM-nél pedig bizalmas információból nincs hiány, így a kék óriás joggal félhet attól, hogy a házon belüli kutatásaiba az Apple belehallgathat.

 



A témáról bővebben a Computerworld cikkében olvashat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.