Hirdetés
. Hirdetés

Az Intel Foundry és az Arm közösen fog chipeket tervezni – már be is jelentették

|

A világ két meghatározó félvezetőipari cége összefogott, hogy még jobb chipeket tervezzen, és közös erővel lépjen fel az ázsiai konkurencia piaci nyomásával szemben.

Hirdetés

A meglehetősen kacifántosan körülírt együttműködés lényege hivatalosan a következő: az Intel Foundry Services (IFS) és az Arm megállapodott a tervezési technológia kooptimalizálásáról (DTCO), amelynek keretében a chiptervezés és a feldolgozási technológiák közös optimalizálása az Intel 18A feldolgozási technológiát célzó Arm-magok teljesítményének, területének és költségének (PPAC) javítása érdekében történik.

Az Intel szerint a 18A eljárás két áttörést jelentő technológiát tartalmaz, a PowerVia-t az optimális energiaellátás érdekében, valamint a RibbonFET gate all around (GAA) tranzisztorarchitektúrát az optimális teljesítmény érdekében.

Az IFS és az Arm egy mobil referenciatervet fog kifejleszteni, amely lehetővé teszi a szoftver- és rendszerismeret bemutatását az öntödei ügyfelek számára. Az iparág DTCO-ról a rendszertechnológiai kooptimalizálás (STCO) irányába történő fejlődésével az Arm és az IFS együtt fog dolgozni a platformok optimalizálásán az alkalmazásoktól és a szoftvertől a csomagon és a szilíciumon keresztül, kihasználva az Intel egyedülálló nyílt rendszerű öntödei modelljét.

Hirdetés

"A számítási teljesítmény iránt egyre nagyobb az igény, amelyet a 'minden digitalizálódása' hajt, de eddig a gyártás nélküli ügyfeleknek korlátozott lehetőségük volt a legfejlettebb mobiltechnológia köré történő tervezésre" - mondta Pat Gelsinger. Az Intel vezérigazgatója kifejtette: "Az Intel és az Arm együttműködése kibővíti az IFS piaci lehetőségeit, és új utakat és megközelítéseket nyit meg minden olyan fabless vállalat számára, amely a legjobb CPU IP-hez és egy nyílt rendszerű öntöde erejéhez szeretne hozzáférni, élvonalbeli feldolgozási technológiával."

Rene Haas, az Arm vezérigazgatója ehhez hozzátette: "Az Arm és az Intel együttműködése lehetővé teszi, hogy az IFS kritikus öntödei partnerként álljon ügyfeleink rendelkezésére, miközben az Arm-re épülő, világot megváltoztató termékek következő generációját szállítjuk."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.