Hirdetés
. Hirdetés

Az Intel Sharp kijelzőkbe fektet

|

Az Intel szerint az IGZO technológia lehet az, amire az ultrabookoknak szüksége van.

Hirdetés

A Sharp IGZO technológiája a 2012-es IFA kiállításon mutatkozott be először: egy olyan megoldásról van szó, amely az LCD kijelzők teljesítményén hivatott javítani. A képbe egy új réteg kerül, amely negyvenszer nagyobb elektronmozgást tesz lehetővé.

Az IGZO-nak köszönhetően gyorsíthatóak a kijelzők válaszidejei, illetve könnyen túlléphető a Full HD-s felbontás is.  Mostanra a Sharp többek között 32 hüvelykes, 3840 x 2160-as és 65 hüvelykes, 4k-s IGZO paneleket is gyárt. Az Intel úgy hiszi, ez a technológia nagy előrelépést jelentene az ultrabookok számára.

Amennyiben a Sharp a jövő év elején megfelelő méretű paneleket kezd gyártani, az az ultrabookok energiafogyasztásának is jót tehet - az eddig kiábrándító eladásokról és népszerűségről már nem is beszélve. Az Intel 290 millió eurónak megfelelő japán jent fektet a Sharp megoldásába.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.