Hirdetés
. Hirdetés

Az internet egy USB memórián

|

Két szoftverfejlesztő cég együttműködésének köszönhetően a webes tartalmakat egy USB memóriáról, internetkapcsolat nélkül is elérhetjük.

Hirdetés

A Webaroo nevű cég olyan, ingyenesen letölthető alkalmazást fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók a web egyes részeit letöltsék, majd egy internetkapcsolat nélküli gépen böngésszék a webes tartalmakat. A szóbanforgó információt az internetes kapcsolat meglétekor az alkalmazás speciálisan kialakított csomagokban tölti le a merevlemezre vagy a PDA-ra, ezeket pedig offline módban is böngészni lehet. A tartalmak a következő internetes kapcsolódáskor frissíthetők. Ezzel párhuzamosan a U3 nevű szoftvercég olyan alkalmazást fejlesztett ki USB memóriákra, amelynek segítségével az emberek Windows-beállításaikat és egyes Windows alkalmazásaikat is lementik a memóriára, majd egy másik számítógépre innen töltik fel azokat.

A két cég együttműködésének köszönhetően lehetővé vált, hogy a webes tartalmakat USB memóriára mentsék el, így a web érdekes részei nyakba akasztva hordozhatók és megtekinthetők, valamint tetszés szerint kereshetők egy olyan számítógépen, ami nem rendelkezik internetkapcsolattal. Természetesen nem jelent hátrányt, ha nagykapacitású, 1-2 GB-s memóriát használunk erre a célra.

A Webaroo alkalmazása ingyenesen letölthető, a cég folyamatosan bővíti azon webes csomagok körét, amelyeket a szoftver segítségével le lehet tölteni. A csomagban többnyire angol tartalmakat találhatunk, melyek között lexikonok is akadnak szép számmal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.