Hirdetés
. Hirdetés

Az Internet Explorer 9 is a VP8 mellé állt

|

A Microsoft következő böngészője nem csak a H.264 videók lejátszását fogja biztosítani.

Hirdetés

"A HTML5 specifikáció a mozgókép formátumának leírása nélkül biztosítja a videó lejátszást. Emiatt úgy gondoljuk, hogy a H.264 egy kiváló megoldás. Így az IE9 kizárólag a H.264 videók lejátszást fogja biztosítani" - írta az Internet Explorer hivatalos blogjában körülbelül három héttel ezelőtt Dean Hachamovitch, a böngésző vezető termékmenedzsere, kizárva más kódolású videók támogatását.

 

 



Azóta nagyot fordult a világ, mivel a minap Dean Hachamovitch a Windows hivatalos blogjában bejelentette, hogy az Internet Explorer 9 nem csak a H.264 kodeket fogja támogatni, hanem a Google által éppen nyílt forrásúvá tett VP8-at is. "A HTML5 támogatáson belül, az IE9 támogatni fogja a H.264 mozgóképek lejátszását, hasonlóan a VP8 videókhoz, ha a felhasználók telepítik a VP8 videokodeket a gépükre" - írja a böngésző vezető fejlesztője.

A Google által felvásárolt On2 megoldását így a Chrome, a Mozilla és az Opera mellett az Internet Explorer 9 is támogatni fogja, miközben a Microsoft korábban kizárólag a H.264 mellett tette le a voksát. Ráadásul a Microsoft nem sokkal azután tette közzé a fenti blogbejegyzést, hogy a Google bejelentette az IO konferencián: megjelent a WebM részeként a nyílt forráskódú VP8, amely jogdíjmentesen használható. S mivel a H.264 egy jól kezelhető megoldás, de nem jogdíjmentes a használata, a VP6 szabalmaztatott, az Ogg Theora pedig ingyenesen használható, de egy 10 éves technológia, ezért várhatóan hamarosan széles körben elterjedhetnek a VP8 videók. Főként, hogy a jelek szerint az elterjedt böngészők többsége letette a voksát a kodek támogatása mellett.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.