Hirdetés
. Hirdetés

Az iPad ellen kampányol a Microsoft

|

Megfelelő táblagépes rendszer híján a redmondi szoftvercég a propaganda eszközéhez nyúlt.

Hirdetés

Nincs mit szépíteni, a Microsoft lemaradt a táblagépek piacán. Habár a CES-en már ígéretet tettek arra, hogy a következő Windows operációs rendszerük támogatni fogja az egy lapkára integrált Soc – köztük az ARM - architektúrákat, valamint partnereik több Windows 7-es tábla PC-t is bemutattak, e területen az elkövetkező években nem sok jóra számíthat a redmondi szoftvercég az előrejelzések alapján. Jelenleg ugyanis az iPad uralja a piacot, amely mellett az androidos eszközök - például Samsumg Galaxy Tab - kezdik kisajátítani a piac fennmaradó részének a javát.

 

 



Megfelelő megoldás híján úgy tűnik, hogy a Microsoft vezetősége nem a fejlesztőihez, hanem a marketingosztályához fordult, hogy ellen propagandával próbálja meg lefékezni az iPad növekedését a számára oly fontos üzleti szektorban. Mary Jo Foley, a ZDNet újságírójának a birtokába került ugyanis egy olyan PowerPoint dokumentum, amelyet a redmondi szoftvercég postázott ki partnereinek, hogy azon keresztül magyarázza el, miért nem érdemes céges környezetben bevezetni az Apple tábláját.

 

 

 



A 10 dia nem meglepő módon mind azt sugallja, hogy a Windows 7 és az iOS platformot futtató táblagépek közül egyértelműen a Microsoft operációs rendszerét érdemes választani. Az iPad ugyanis nehezen menedzselhető, a megfelelő végpontvédelem nehezen biztosítható, nem támogatja a céges alkalmazásokat, a közreműködésével nehéz az adatok előállítani, nem lehet távolról elérni és így tovább. Arról ellenben már nem szólnak, hogy a Windows 7 nem táblagépekre készült elsősorban, így kezeléséhez általában szükség van a kisebb ikonok miatt egy ceruzára, az adatbevitel nehézkes, és az ablakok is nehezen kezelhetőek. Az idei CES-en Steve Ballmer például a BBC-nek adott interjúja közben csak harmadik próbálkozásra tudott bezárni egy ablakot a Windows 7-es tábláján.

A képek forrása: ZDNet

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.