Hirdetés
. Hirdetés

Az ír jogvédők lelőtték a The Pirate Bayt

|

A bíróság a népszerű torrentoldal blokkolására kötelezi az ír internetszolgáltatókat.

Hirdetés

A bíróság Írországban hat internetszolgáltatónak rendelte el, hogy kötelesek blokkolni a hozzáférést a népszerű torrentoldalhoz, a The Pirate Bayhez. Erre július közepéig kaptak időt, miután a zenekiadók és a jogvédő lobbicsoportok sikeresen meggyőzték a bíróságot, hogy a The Pirate Bay miatt komoly káruk van az illegális terjesztések és jogsértések miatt. 

Korábban hasonló sikereket értek el a jogvédők Nagy-Britanniában, Hollandiában, Olaszországban, Dániában és Belgiumban is. Az EMI, a Sony, a Universal és a Warner Music azt mondja, egy év alatt 20 millió eurót veszítenek el csak azért, mert 200 000 ember használja Írországban a The Pirate Bayt az ingyenes letöltések miatt. 

Az ír jogvédők a sikeren felbuzdulva a többi oldalt is szeretnék elérhetetlenné tenni. Az EU-s szabályozások és az ír törvénymódosítások segítik is őket az internetszolgáltatók ellen. 

Nagyon érdekes ellentmondás, hogy míg a legtöbb jogvédő hisztériás módon igyekszik mindent és mindenkit betiltani, megbüntetni és kizsebelni, addig a többek között a Trónok harca készítői és az HBO egyenesen üdvözlik a kalózokat: szerintük nekik köszönhető a sorozat sikere, a folytatás, és a rajongás. Pedig a Trónok harcát jóval többen szerzik be illegálisan, mint a fenti kiadók zenéit - elvégre a legnépszerűbb sorozat az illegális letöltők körében. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.