Hirdetés
. Hirdetés

Az IT-outsourcing nem csupán költségcsökkentő eszköz

|

Az informatikai erőforrás kihelyezés számos előnyt kínál a humán erőforrás területén is: megkönnyíti az alkalmazottakkal kapcsolatos ügyintézést, és a vállalatnak nem kell foglalkoznia a munkaszervezéssel vagy a szabadságolásokkal.

Hirdetés

A hazai informatikai piac egyik vezető informatikai outsourcing szolgáltató vállalata szerint a minőségi szolgáltatási színvonal fenntartása, a versenyhelyzet megőrzése, és az optimális munkaerő szervezés a jelenlegi gazdasági helyzetben minden szervezet életében elengedhetetlen. Juhász Lajos, a Navigátor Informatika Zrt. vezérigazgatója azt állítja, hogy Az IT-outsourcingnak jóval több előnye van, mint amennyit általában a vállalatok figyelembe vesznek.

A hatékony működés, és a vállalati költségek racionalizálása érdekében számos esetben a vállalati folyamatok – többek között az informatika – kiszervezése nyújthat célszerű megoldást. A megfelelő IT-outsorcing partner biztosítja a magas szakmai színvonalat és rugalmasságot, valamint elősegíti, hogy a vállalatok a fő tevékenységi körükre koncentrálhassanak.

Minőség és szakmaiság
Az informatikai rendszerek kiszervezése esetén az IT-ourtsourcing szolgáltató biztosítja a minőséget és az állandó szakmai színvonalat: a vállalatnak nem kell az IT alkalmazottak oktatásával, továbbképzésével, fegyelmezéssel és értékeléssel foglalkoznia. Az IT outsourcing partner saját maga képzi szakembereit, ellenőrzi tudásukat, és méri a hatékonyságot.
 
A vállalatnak a szerződésben pontosan meg kell fogalmaznia igényeit, és rendszeres riportok segítségével ellenőrizni a teljesítést. A riportok segítségével hatékonyabbá válthat a hosszú távú, vállalaton belüli folyamatszervezés is.

Folyamatos elérhetőség
Az informatikai erőforrások kiszervezése során a szolgáltató gondoskodik a munkaszervezésről és a folyamatos rendelkezésre állásról. A vállalatnak nem kell a szabadságok koordinálásával, és a helyettesítésekkel foglalkoznia, mivel az IT-outsourcing partner biztosítja a megfelelő mennyiségű-, és minőségű erőforrás folyamatos rendelkezésre állását. Az informatikai erőforrás kihelyezéssel emellett nő a rendszer működési biztonsága is, mely elengedhetetlen többek között a különböző bevallások határidőre történő leadásában.

Rugalmasság
A munkaerő szervezése az IT-outsourcing partnernél a kapacitások rugalmas növelésére, illetve csökkentésére is kiterjed: a szolgáltatást igénybe vevő vállalat üzletmenetétől függően változtatható mekkora erőforrás szükséges a feladatok ellátásához. A vállalatnak nem kell az új IT alkalmazottak interjúztatását és felvételét koordinálnia, így a rugalmasság mellett nő az időhatékonyság is. A rugalmas tervezés lehetősége továbbá elősegíti a vállalatoknál a piaci változásokra történő azonnali reagálást is.

Az informatikai erőforrás kihelyezés további előnye, hogy a jelentősen csökkennek a vállalati bérköltségek, valamint az adminisztráció a HR területén. Ez megkönnyíti a folyamatszervezést, valamint több figyelmet lehet fordítani a többi vállalati alkalmazottra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.