Hirdetés
. Hirdetés

Az ITOSZ lezárta Digitális Esély pályázatát

|

Az Intelligens Társadalomért Országos Szövetség (ITOSZ) lezárta Digitális Esély pályázatának megvalósítását. A tavalyi Infotér Konferencián tették közzé, hogy melyek azok a pályázatok, amelyeket támogatják a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) és az SAP Hungary Kft. által meghirdetett program keretében.

Hirdetés

Hirdetés

Halmozottan hátrányos helyzetű, speciális nevelési igényű, szabadságelvonásban részesített 14-18 év közötti lányoknak tartott júniusban két ízben előadásokat az ITOSZ két elnökségi tagja, Mester Sándor (a Computerworld lapigazgatója) és Zala Mihály (az EY kiberbiztonsági üzletágának igazgatója) a Rákospalotai Javítóintézet és Központi Speciális Gyermekotthonban. Zala Mihály kiberbiztonsági alapismereteket adott át a hallgatóságnak, Mester Sándor pedig élő bemutatóval hívta fel a figyelmet a Facebookon kívüli internetes világ népszerű alkalmazásaira és saját Facebook bejegyzéseiből adott válogatással a felelős posztolásra mutatott példát.

Mester Sándor Rákospalotán, Zala Mihály Kalocsán tart előadást

Augusztusban a Kalocsai Gyermekotthon, Általános Iskola és Szakiskola előadótermében fiúknak tartottak hasonló előadásokat a pályázat megvalósításának zárásaként az ITOSZ elnökségi tagjai.

Az NHIT és az SAP Hungary által meghirdetett Digitális Esély program célja szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok infokommunikációs oktatása-képzése, digitális esélyegyenlőségének növelésére irányuló programok megvalósítása. Az SAP Forum idei rendezvényén, Siófokon tegnap este Vágujhelyi Ferenc, az NHIT elnöke bejelentette, hogy a program folytatódik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.