Hirdetés
. Hirdetés

Az LG az Androidra fogad és kétjegyű részesedésre hajt

|

A cég korábbi ígérete ellenére és az új Windows Mobile hiányában az LG okostelefonok több mint a fele használ majd Androidot.

Hirdetés

A Windows Mobile új változatának hiányában az LG úgy nyilatkozott, hogy okostelefonjainak több mint a felén tervezi az Android használatát. Annak ellenére döntött így a cég, hogy korábban ígéretet tett rá, hogy a Windows Mobile lesz telefonjainak elsődleges operációs rendszere.

Szerdai bejelentése szerint konkrétan legalább 10 új telefon az idénre tervezett 20-ból Android-rendszerrel működik majd, a többi modell pedig Windows Mobile-t és Linuxot használ majd. Az LG komoly reményeket táplál az Android-telefonok irányában.

Mintegy egy évvel ezelőtt jelentette ki a cég, hogy elsődleges - de nem kizárólagos - operációs rendszerévé teszi meg a Windows Mobile-t a következő négy éves időszakban. Egyúttal ötven Windows Mobile-alapú mobil kiadását tervezte erre az időszakra, ebből huszonöt 2012-ben jelent volna meg.

Lassúnak bizonyult azonban a Microsoft abban, hogy az új, iPhone által átformált helyzetben versenyképes szintre hozza a Windows Mobile-t. Mióta az LG bejelentette megegyezését a Microsofttal, az Android lendületet vett, míg a Windows Mobile stagnált és vesztett is részesedéséből. A Microsoft úgy tervezi, hogy valamikor idén indítja útjára a Windows Mobile 7-et.

Mindeközben azonban mintegy húsz okostelefon jelent meg különféle gyártók műhelyéből. A HTC által gyártott és kizárólag a Google által forgalmazott Nexus One azonban úgy tűnik, hogy nem bátortalanította el az LG-t. Egyes megfigyelők azon tűnődnek, hogy a Google döntése, hogy beáll telefonforgalmazónak, nem fogja-e elbátortalanítani a gyártókat az Android használatától.

Ahogy a Microsoft nyilatkozatában áll, együtt dolgoznak az LG-vel azon, hogy feljebb tegyék a mércét. A szoftveróriás nagyon elégedett a közte és az LG között fennálló kapcsolat hosszú távú alakulásával és alig várja, hogy számos újabb mobilt dobhasson piacra 2010-ben.

Az IDC felmérése szerint az LG a harmadik legnagyobb mobiltelefon-gyártó volumen tekintetében, de még nem sikerült az első 5 közé kerülnie az okostelefon-gyártók rangsorán. Szárnyaló vágyai vannak a cégnek, szerdai nyilatkozatában abbeli reményeit fogalmazta meg az LG, miszerint kétjegyű részesedést érnek el 2012-ben a smartphone-piacon. Megjegyzendő, hogy a jelenleg ötödik Samsung csupán 1,3 százalékos piacrésszel bír, legalábbis az IDC szerint.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.