Hirdetés
. Hirdetés

Az NVIDIA állja a cechet

|

Bár semmi sem kötelezi rá, az NVIDIA közel 200 millió dollárt szán hibás grafikus processzorainak cseréjére.

Hirdetés

Az NVIDIA 196 millió dollárt különít el a második negyedévi bevetéleiből arra, hogy kicseréljék a hibás Nvidia grafikai chipeket egyes laptop modellekben. A hiba 24 HP és 15 Dell modellt érint. A hibás chipek miatt a képernyőn véletlenszerű karakterek vagy vonalak jelennek meg, vagy egyáltalán nem jelenik meg semmi a kijelzőn. A hiba kiküszöbölésére a két gyártó BIOS-frissítést adott ki, amely a számítógép hűtőventillátorát folyamatosan vagy gyakrabban működteti, ugyanis a chipek hibáját a túlzott felmelegedés okozza.

A vállalat korábban úgy nyilatkozott, hogy kevés processzornál jelentekzik a hiba, de a cserére fordított jelentős összeg arra utal, hogy a probléma ennél jóval nagyobb arányú. Jen-Hsun Huang, az NVIDIA elnök-vezérigazgatója továbbra is azt hangoztatja, hogy a chipek csupán egy kis százalékánál fordul elő a hiba, és az összeg azért magas, mert a laptopok javítása jóval többe kerül, mint amennyibe maga a processzor.

Huang hozzátette: a vállalat nem tervez további forrásokat elkülöníteni ennek a hibának a javítására. Továbbá az NVIDIA-nak nem volt kötelessége ezt a lépést megtennie, "de úgy véltük, hogy ez így helyes" - érvelt az elnök-vezérigazgató. A vállalat a második negyedévben 893 millió dollár árbevétel mellett 121 millió dollár veszteséget regisztrált, részben a processzor-cserékre elkülönített 196 millió miatt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.