Hirdetés
. Hirdetés

Az OpenOffice-t piszkálja a Microsoft

|

A lejárató videójuk alapján az OpenOffice fenntartása drága, nem jár hozzá megfelelő terméktámogatás, és a bevezetése rontja a szervezetek hatékonyságát.

Hirdetés

"Mi eredetileg Linux rendszereket futtató munkaállomásokat vezettünk be cégünknél, amelyekre az OpenOffice-t telepítettük, hogy rövidtávon költséget takaríthassunk meg. De hamar rájöttünk, hogy a szoftverhez járó terméktámogatás túlzott költsége és limitált rendelkezésre állása a lehető legrosszabb számunkra" - hallható abban a videóban, amelyet a Microsoft tett közzé az Office YouTube csatornáján. "Egy valamit át kellett gondolnom. Mi van akkor, ha egy nyílt forráskódú szoftver összeomlik? Ki fogja megjavítani?" - idéz egy egykori OpenOffice felhasználót a redmondi szoftvercég.

 



A videó a továbbiakban sem kíméli az ingyenes irodai programcsomagot. A Microsoft állításai alapján például az OpenOffice-t használó szervezeteknél az IT dolgozók munkaidejének 25 százalékát a nyílt forráskódú rendszerek karbantartása teszi ki, amely mellett például a nem megfelelő terméktámogatást, az inkompatibilitási problémákat (a Microsoft Office-hoz viszonyítva) és a megfelelő dokumentumvédelem hiányát is felróják versenytársuknak.

A redmondi szoftvercég harcias lépése egyébként meglepő, mivel ritka az, hogy egy domináns piaci szereplő puskaport pazaroljon egyik vetélytársára. Általában ugyanis inkább meg sem említik a azt, tudomást sem véve róla. Ha azonban mégis így tesznek, akkor egyrészt hírverést csapnak a feltörekvő megoldásnak, másrészt alaposan pórul járhatnak, mivel egy versenytárs támadásából ritkán lehet jól kijönni. A felhasználóknak ugyanis unszimpatikusak az ilyen harcias cselekedetek. Végül is Dávid és Góliát harca sem a filiszteus zsoldos miatt vált közismerté. Később talán a reakciók alapján erre a Microsoftnál is rájöhettek, ugyanis a YouTube csatornán publikusból priváttá minősítették át a videót. Szerencsére azonban nem végeztek tökéletes munkát, az Ars Technica munkatársai ugyanis a redmondi szoftvercég oldalán megtalálták annak a Silverlightos megfelelőjét, így a videó újra bárki számára elérhetővé vált.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.