Hirdetés
. Hirdetés

Az Optage 14 emeletes adatközpontot épít Oszakában

|

A japán Optage internetszolgáltató új adatközpontot épít Oszakában. A vállalat e héten jelentette be, hogy az Optage Sonezaki Data Center lesz az ötödik létesítménye. Az építkezés 2023 novemberében kezdődik.

Hirdetés

A Higashi-Umeda városrészben található, 14 emeletes, hordozósemleges létesítmény 2250 négyzetméter alapterületű lesz, és a földrengések elleni védelem érdekében szeizmikus szigeteléssel látják el. Az adatközpont várhatóan 2026 januárjában nyílik meg. Az igazán meglepő, hogy az adatközpontot egy toronyházban helyezik el egy földrengésveszélyes területen. Az adatközpontok általában földszintes nagy vízszintes kiterjedésű épületekben kapnak helyet. A mostani beruházás viszont teljesen szakított ezzel a szemlélettel.

A vállalat közölte, hogy a telephely energiafelhasználásának ellensúlyozására megújuló energiára vonatkozó tanúsítványokat fog beszerezni, amelyeket az anyavállalat, a Kansai Electric ad ki. Ez a projekt a Kansai Television tulajdonában lévő földterületen megvalósuló újjáépítési terv, és ez lesz az első közös projekt a Kansai Television és a Sankei Building Company között. A befejezést követően az Optage fogja üzemeltetni a létesítményt.

Hirdetés

A korábban K-Opticom néven, a K Square Co, majd a Kanden System Solutions adatközpont-üzletágként ismert vállalat saját üvegszálas hálózatán keresztül internet-, telefon- és televíziós szolgáltatásokat nyújt, és mobil virtuális hálózatüzemeltetőként (MVNO) is működik.

Honlapján az Optage közölte, hogy üzemelteti a 2012-ben indított Umeda North Data Centert Oszaka központjában, valamint a szintén Oszaka központjában található Shinsaibashi Data Centert, amely 2008-ban indult. Egy másik Umeda adatközpontot 2009-ben újítottak fel; egy 2011-es bejegyzés szerint a vállalat Oszaka városában, Kiotóban, Hjogóban (Kobe, Himeji), Narában, Shigában és Wakayamában üzemeltet létesítményeket.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.