Hirdetés
. Hirdetés

Az Oracle-ultimátum

|

Az Oracle nem kér a PeopleSoft megvásárlása körüli hercehurcából, ezért ötnapos határidőt adott a BEA-nak.

Hirdetés

Kedden az Oracle bejelentette, hogy a BEA Systems hétfő este hivatalosan is visszautasította az oktbóer 9-i felvásárlási ajánlatát. A közlemény szerint a BEA igazgatótanácsnának nevében Bill Klein alelnök közölte, hogy vállalata számára túl alacsony a felajánlott részvényenkénti 17 dollár (ez kb. 6,7 milliárd dolláros vételárat jelentene).

Az Oracle nem érdekelt egy hosszú akvizíciós folyamatban - közölte a vállalat, ezért helyi idő szerint vasárnap délután 5 óráig adott határidőt a BEA-nak arra, hogy eldöntse, elfogadja-e az ajánlatot vagy sem.

Korábban a PeopleSoft a legvégsőkig kitartott az Oracle felvásárlási ostromával szemben, az akvizíció másfél éven át zajlott. Az ajánlat megtételekor az Oracle 16 dollárt ajánlott részvényenként, később Larry Ellison vezérigazgató hangsúlyozta, hogy ez továbbra is a végleges ajánlat, ennek ellenére az akvizíció 26,50 dolláros részvényenkénti áron zárult. Az Oracle láthatóan egy hasonló mizériát akar elkerülni az ultimátummal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.