Hirdetés
. Hirdetés

Az Örömóda és a politikusok

|

Fénykép vagy hangminta alapján is képes visszakeresni a digitális archívumban a korábbi előfordulásokat az a rendszer, amelyet nemrég mutatott be az IQSYS Informatikai Rt.

Hirdetés

Az IQSYS szoftvermegoldása a digitális tartalmakat és a tv-rádió csatornákat real-time analizálja, azokból intelligensen kinyeri az információkat (arc- hang, inzertek, feliratok felismerése), különböző formátumokban digitálisan archiválja azokat, majd szöveges, vizuális vagy audio keresési információk alapján képes a korábbi előfordulásokat megtalálni. Például egy adott sportoló, politikus, vagy akár épület fotójával keresést indítva az eltárolt tartalmakban a szoftver megtalál minden korábbi előfordulást. Ugyanez audio fájlokkal is igaz, fel lehet kutatni az örömóda nyitódallamát, vagy akár egy politikus hangját. Vissza lehet keresni egy elhangzott mondatot is, sőt nemcsak szó, hanem fogalom alapú keresésre is alkalmas. Ezen kívül a rendszer 70-80 százalékos pontossággal, valós időben képes 8-10 nyelvre lefordítani és elmenteni az éppen futó műsort.

Amerikában ennek a szoftvernek a felhasználásával már működik nyilvános weboldal, ahol a felhasználó 40 csatorna anyagából műsorrészleteket is visszakereshet, és ezt a rendszert használja a CNN, a BBC, valamint több titkosszolgálati szerv is. A rendszer az IPTV-adások esetében ugyanúgy alkalmazható. A felhasználók képesek lesznek kedvenc műsoraik bármilyen időben történő visszajátszására, az "élő" adás megállítására.

Jelenleg ilyen megoldást tesztel a T-Online is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.