Hirdetés
. Hirdetés

Az új török drón lézersugárral képes megsemmisíteni a bombákat

|

Törökország olyan drónt készít, amely lézersugárral képes bombákat hatástalanítani.

Hirdetés

Törökország kifejlesztett egy olyan lézersugárral felszerelt bombahatástalanító drónt, amely képes átégetni a szénacélt.

A pilóta nélküli repülőgépet a hadsereg fogja használni, miután az összes tesztelés befejeződött. Az Eren drónt úgy tervezték, hogy akár 3000 méter magasan a föld felett lebegve semmisítse meg a bombákat és más lőszereket - jelentette az Anadolu hírügynökség.

Hirdetés

A repülőgép "a robbanószerkezetek semlegesítésére képes a földön lévő aknamentesítők bevonásával", mondta Aykut Eroglu, a rendőrség egyik magas rangú tisztviselője.

Eroglu elmondta, hogy egy próba során az Eren lézersugara 90 másodperc alatt 500 méteres távolságból lyukat fúrt egy három milliméteres szénacéllemezbe. Hozzátette, hogy a drónnak mindössze 10 másodperc kellett ugyanehhez, miközben 100 méterre lebegett a célponttól.

A drónt az ország állami védelmi technológiai ügynöksége, a TUBITAK és a török Asisguard cég fejlesztette ki. Októberben egy konyai expón mutatták be, és az összes tesztelés befejezése után a hadsereg veszi át - írja az Anadolu.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.