Hirdetés
. Hirdetés

Az Ultra HD a 3D sorsára juthat

|

Az elemzők szerint jó esély van arra, hogy az Ultra HD nem váltja be a hozzá fűzött reményeket.

Hirdetés

2011-ben a 3D-s kijelzők iránt óriási lett a rajongás, azonban ez néhány hónap alatt lecsillapodott, és azóta nem igazán vált ki érdeklődést senkinél. Egy ideje az Ultra HD-s televíziókban látja az ágazat a megváltót, azonban az elemzők sokkal óvatosabbak ezzel a prémiumtechnológiával. 

Az IHS iSuppli elemzői szerint a 3D-s TV mikor piacra került, a tévézés átalakulását ígérte, azonban a hozzá fűzött reményeket egyáltalán nem tudta beváltani. A 3D legnagyobb baja a tartalmak hiánya, a magas ár és a kényelmetlen technológiai megoldás (szemüveg) voltak. A 4K-s felbontást sem tartják feltétlenül olyan ígéretesnek, mint egyesek remélik. A gyártók például abban bíznak, hogy akár 4 millió Ultra HD-s tévét is eladhatnak az idei évben. 

A 4K előnye ugyanakkor a 3D-vel szemben, hogy tartalom valószínűleg lesz hozzá, és ha nem is, a meglévőt fel tudják konvertálni. Nincs szükség szemüvegekre sem a használatához, a tévécsatornák pedig igyekeznek nyitni az UHD felé. 

A tévégyártók nem szeretnék megismételni a 3D sikertelenségét, a fogyasztói kereslet mértékét ugyanakkor még jókora homály fedi. Az iparági várakozásokkal szemben az elemzők kisebb eladásokat remélnek, amibe a tévék iránti kereslet hiánya, a tartalmak érkezésének kérdéses ideje és a magasabb költségek is bejátszanak. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.