Hirdetés
. Hirdetés

Az univerzális Windows-alkalmazásokkal a PC mindig gyors marad?

|

A rendszerleíró adatbázis felduzzadása idővel lelassítja a PC-t. Az UWP alkalmazások használata esetén azonban ez a probléma is megszűnik, állítja a Microsoft.

Hirdetés

Egészen mostanáig a Microsoft azzal érvelt az UWP (Universal Windows Platform) alkalmazások használata mellett, hogy tableteken, PC-ken, okostelefonokon, és az Xbox One-on is futni fognak. Most egy újabb ütőkártyát húzott elő: a Microsoft Game Studios egyik vezető szakembere, Jason Ronald szerint az UWP alkalmazások a PC-t is segítenek jó kondícióban tartani.

Minden PC-felhasználó ismeri a jelenséget, hogy a rendszer idővel lelassul, és egyre nehezebben töltődik be. Ronald szerint ennek az az oka, hogy minden hagyományos Win32 .EXE alkalmazással nő a rendszerleíró fájl mérete. Ez nem feltűnő, amikor már futtatjuk a programot. De amikor elindítjuk a PC-t, és betöltődik a rendszerleíró fájl, a bejegyzések feldolgozása őrjítően sokáig tart. Az UWP alkalmazásoknál viszont ilyen gond nincs, ami a Microsoft szerint azt jelenti, hogy a PC-nk a hosszú használat után sem lassul le.

Az látszik, hogy a Microsoft mélyen hisz az UWP alkalmazásokban, és úgy véli, a Windows 10-ben övék a jövő. Már csak az a kérdés, hogy a fejlesztőket és a vásárlókat is sikerül-e meggyőznie erről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.