Hirdetés
. Hirdetés

Azért a PC az úr

|

Dinamikusan fogynak az okostelefonok és a tabletek a boltok polcairól, és soha nem látott méreteket ölt az internetre kapcsolódó eszközök száma, de azért még mindig a PC uralkodik.

Hirdetés

Az NPD Group technológiai felmérésekre szakosodott cég frissen kiadott jelentéséből kiderült: az Egyesült Államokban több mint félmilliárd, a világhálóra kapcsolódó eszköz található az otthonokban. A hatalmas léptékű növekedésért minden kétséget kizáróan a mobil eszközök a felelősek, csak az elmúlt három hónapban 26 millió ilyen kütyü talált gazdára. De még mindig nem tudják letaszítani a trónról a személyi számítógépeket, az internetre kapcsolódó háztartások 93 százalékában található PC.

Külön-külön az okostelefonok és tabletek száma messze elmarad a számítógépekétől, előbbi a háztartások 57, utóbbi 53 százalékában van jelen. Ha ezt összeadjuk, természetesen sokkal kedvezőbb a kép a mobil eszközök számára. Az értékesített tabletek száma nagyon megugrott az utóbbi három hónapban: 2012 utolsó negyedévében még csak 35 százalékos volt a penetrációjuk, mostanra azonban 50 százalék felett járnak.

Ez a növekedés nagyobb, mint ami normál esetben elvárható lenne - mondta John Buffone, az NPD Connected Intelligence divíziójának eszközigazgatója. A szakértő úgy véli: az ünnepi eladások miatt értek el ilyen szép sikereket a táblagépek.

Buffone szerint az eredmények nagyrészt azoknak köszönhetőek, akik először vásároltak tabletet. A mobil eszközök értékesítésben az elkövetkező egy-két évben egyébként is várható még növekedés, ahogy egyre több hagyományostelefon-felhasználó vált okoskészülékre.

A szakértő hozzátette: nem arról van szó, hogy az emberek új eszközt választanak a régi helyett, inkább arról, hogy egyre több internet-képes eszköz lesz a birtokukban. Az Egyesült Államokban az év első három hónapjában az internet-képes eszközök átlaga 5,3-ról 5,7-re ugrott. Mindeközben egy minden szempontból átlagos otthonban 2,4 darab PC vagy laptop található, ez a szám stabilan tartja magát.

“Amit látunk, az sokkal inkább a felhasználás változása” - mondta Buffone. “Bizonyos tevékenységeket a PC felhasználók 37 százaléka immáron mobil eszközén végez és nem asztali számítógépén”. Mikor arról kérdezték őket, milyen tevékenységeket vittek át a mobil eszközökre, mind a táblagépek, mind az okostelefonok tulajdonosai az internetböngészést és a Facebook-használatot tették a lista elejére – áll az NPD Group felmérésben.

Végezetül Buffone elmondta: bár a mobil eszközök egyre gyakoribbak, az asztali számítógépek és a laptopok továbbra is az elsőszámú kedvencek, és ez valószínűleg a közeljövőben nem fog megváltozni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.