Hirdetés
. Hirdetés

Bábel tornyától a láthatatlan informatikáig

|

Rendezvényünkön az üzleti intelligencia egy speciális területével, a BRM-el (business rule management - üzleti szabálykezelés) foglalkoztunk (videó).

Hirdetés

A BRM segítségével az üzleti szabályokat a korábbiakhoz képest jóval rövidebb idő alatt életbe léptethetik az informatikai rendszerekben, mivel az üzleti oldal az IT bevonása nélkül határozhatja meg azokat - derült ki szakrendezvényünk előadásaiból.

Amikor Bábel-tornya felépül - Deák András (BCA Hungary Kft.)

Az üzletnek gyakran naponta kell megváltoztatnia az üzleti folyamatokat felépítő döntési logikát. Ha a felhasználók gépén, táblázatokban vezetik ezeket, a változatok kezelése nehézkes és idővel átláthatatlan lesz. Ha pedig az informatika menedzseli az üzleti folyamatokat, az együttműködés lassítja a folyamatot. Az üzleti oldalnak egységes, önmaga által vezérelt szabálykezelésre van szüksége. Ma már elérhetők azok az eszközök, melyekkel az üzlet hozhatja létre, modellezheti, menedzselheti a szabályokat. Az eszközökön túlmenően azonban szükség van a megfelelő módszertanra, új típusú tudásra és elsősorban szemléletváltozásra.

Láthatatlan informatika - Darmai Gábor (Alerant Informatikai Zrt.) és Vér Béla (ApPello Kft.)

Az informatikailag megfelelően kiépített szabálykezelő rendszerrel az IT olyan eszközt ad az üzlet kezébe, amivel kézben tarthatja a folyamatok működését. Egy központi tárban gyűjti össze a szabályokat, amelyekből az üzleti felhasználó dolgozhat. Egy ilyen rendszer az informatikai oldal munkáját is támogatja, hiszen rugalmasan továbbfejleszthető, egyszerű és átlátható az üzemeltetése. Az informatika a korábbiaknál hatékonyabban, láthatatlanul, a háttérből segíti az üzleti oldalt.

Zurich biztosító esettanulmány
- Lionel Mace (ILOG, Inc.)

A szakember a többi közt a Zurich biztosító esetébe engedett betekintést. Az angol nyelvű előadás megértését ezúttal tolmács segíti.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.