Hirdetés
. Hirdetés

Bajok vannak a Windows 10 legújabb frissítésével

|

A Windows 10 2004-hez kiadott KB4588782 kumulatív frissítés a Lenovo Thinkpad eszközökön változatos hibajelenségeket produkál. A legkellemetlenebb közülük a kék halál, de bizonyos funkciók is lebénulhatnak.

Hirdetés

Minél több gépet ér el a Windows 10 2004-es számú buildje, tehát közkeletű nevén a nagy májusi frissítés, annál több lappangó hiba kerül napvilágra. Ráadásul az operációs rendszerhez kiadott legutóbbi kumulatív frissítés csak tovább szaporította a problémákat. A KB4588782 sorszámot viselő csomag valóságos panaszáradatot indított el: a beszámolók kék halálról, rendszerlassulásról és váratlan összeomlásokról szólnak.

Hirdetés

Az alattomos szoftverhiba elsőszámú kárvallottjai a Lenovo 2019-es és 2020-as kiadású ThinkPad gépei, amelyeken rendszerindításkor, a Lenovo Vantage elindításakor, illetve a Windows Defender vizsgálatának futtatásakor BSoD (Blue Screen of Death, vagyis kék képernyős) hiba jelentkezhet, továbbá nem lehet arcfelismeréssel belépni a Windows Hellóba, valamint az Eszközkezelő működése is akadozhat.

A másik "szervízhír" a Win10 2004. változatának már ismert defrag hibáját érinti. Ennek a problémának az a lényege, hogy a Lemezkarbantartó hibásan állítja be a töredezettségmentesítés időbélyegzőjét, ami pedig kulcsfontosságú információ a lemezek optimalizálását végző appnak, mert ez veszi elejét annak, hogy a túlzásba vitt töredezettségmentesítéssel károkokat okozzon. A Microsoft elvileg maximum havonta egyszer engedi lefuttatni a műveletet, ám a hibás időbeállítás miatt a rendszer újra és újra nekifut a töredezettségmentesítésnek, ami egyetlen meghajtónak sem használ, az SSD-k esetében pedig kifejezetten veszélyes.

A hírek szerint  a fejlesztő állítólag elvégezte a javítást, és ha minden jól megy, a szeptemberi frissítő kedden közre is adja a foltot, addig a Lenovo gépek tulajdonosai kezeljék kissé óvatosan a Windows rendszereiket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.