Hirdetés
. Hirdetés

Ballmer: üdvözöljük a világunkban

|

A Microsoft vezérigazgatója egyelőre csak sajtóközleményt lát az Androidban, viszont üdvözli a Google-t a Windows Mobile világában.

Hirdetés

Steve Ballmert egy tokiói sajtótájékoztatón kérdezték arról, hogy mit gondol a Google nemrég bejelentett Android szoftverplatformjáról. A Microsoft vezére óvatosan fogalmazott: "Nos, a munkájuk még csak papírra vetett pár szó, nehéz összehasonlítani a Windows Mobile-lal" - mondta. Ballmer ugyanakkor hosszasan méltatta a MS mobileszközökre fejlesztett operációs rendszerét. A Windows Mobile 150 mobiltelefon-modellen fut jelenleg, és 100 szolgáltató működteti. Idén előreláthatóan 20 millió készülékre ad el Windows Mobile-licencet a Microsoft.

"Remek lendületben vagyunk, már megjelentettük a Windows Mobile 6-os verzióját, már dolgozunk a következő verziókon, és meglátjuk, hogy mit tesz a Google. Egyelőre van egy sajtóközleményük, nekünk pedig van sokmillió ügyfelünk, kiváló szoftvereink, sok hardverünk, és üdvözöljük a Google-t a mi világunkban" - tette hozzá Ballmer.

A Windows Mobile mellett a Google-nak a Symbiannal is meg kell mérkőznie. Nem sokkal Ballmer előtt a Symbian vezérigazgatója is lekicsinylően beszélt az Androidról. "Az egyik reakció az, hogy ez egy újabb Linux platform. Már létezik 10, 15, 20, talán 25 Linux platform is mobil eszközökre. Néha úgy tűnik, a Linux gyorsabban töredezi szét a fejlesztőket, mint ahogy egységesíti őket" - mondta Nigel Clifford.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.