Hirdetés
. Hirdetés

Bambusz notebookkal hódít az ASUS

|

A bambusznád bevonatú notebookot dob piacra a tajvani PC-gyártó.

Hirdetés

Az ASUS Bambusz notebookja a zöld technológiák korszaká­nak közeledését jelzi, melyek már nemcsak a tervezés területére korlátozódnak, hanem a tömegtermelésben is bevethetőek. A cég a laptop megtervezésekor a kézműves termékekre jellemző gondosságot és precizitást akarta hangsúlyozni. A szokatlan burkolat és az érintőpadon található eredeti bambuszszálas minták az élő bambusz érintésének az érzetét keltik.

A gyártó szerint, olyan áttörést jelent a bambusznád bevonatú termék, amely tényleg zöldnek számít az életciklusának minden szakaszában: a tervezésétől, gyártásától kezdve a használatán keresztül egészen az esetleges újrahasznosításáig és hulladékként történő ártalmatlanításáig.

bambusznagy.jpg


Az igen karcsú készülék két változatban lesz kapható: egy 12,1 hüvelykes típus, amelyik 1,57 kg súlyú és egy 11,1 hüvelykes modell, ami csupán 1,25 kg-ot nyom. Mindkettő belsejében Intel Core 2 Duo processzor kapott helyet és DDRII RAM memóriával vannak ellátva. Az új ASUS notebook fő üzenete az, hogy „könnyű zöldnek lenni”.

Kereskedelmi forgalomba valószínűleg október végére kerül az első Bambusz.

 

 

greenit_fejlec_300x50.jpg
 Az informatikában most zajló technológiai forradalomban a hatékonyság, az energiatakarékosság és az újrahasznosítás játssza a főszerepet. Akar többet tudni a legújabb zöld vívmányokról, s megismerni nem csak a főbb trendeket, de ízelítőt kapni a már működő megoldásokból is? Jelentkezzen a PC World GreenIT rendezvényére!

 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.