Hirdetés
. Hirdetés

Bankolni veszélyes? Webkamerával nyomul a SpyEye trójai

|

Nem az arcfelismerő rendszerek megtévesztéséhez kell a kamera.

Hirdetés

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a számítógépes kártevők ma már nem csak középiskolás diákok demonstrációs játékszerei, hanem komoly bűnszövetkezetek céltudatosan és professzionális módszerekkel kifejlesztett szoftvertermékei. A cél sosem a puszta kellemetlenkedés vagy figyelemfelhívás, hanem rendszerint javaink eltulajdonítása. Ma már nem feltétlenül viselnek maszkot a bank(számla)rablók.

 

 

Már jó ideje garázdálkodik a SpyEye trójai és sokak bankszámlája bánja már ezt. Most fejlesztői újabb képességekkel ruházták fel a kéretlen szoftvert, az képes lehallgatni a mikrofont és a webkamera képéhez is hozzá fér. Ez sok mindenre jó lehet, de a banki adatok eltulajdonításánál kiemelten hasznos, ha teljesebb megszemélyesítésre törekszik a támadó. Hogy miként működik és a hang- és képanyagokat milyen céllal tulajdonítják el a trójai irányítói, az kiderül a Computerworld.hu részletes cikkéből.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.