Hirdetés
. Hirdetés

Bárki által elérhető lesz az Amazon okos szemüvegkerete

|

Az Echo Frames nem úgy okosszemüveg, mint a Google Glass, vagy egy VR/AR headset, inkább fejen viselhető okoshangszóró, amibe hagyományos lencse kerülhet.

Hirdetés

Tavaly ősszel jelentette be az Amazon az Echo Frames névre keresztelt terméket, amelyet ugyan sokan okosszemüvegként emlegetnek, de sokkal pontosabb az okos szemüvegkeret kifejezés használata. A lencsék ugyanis itt semmilyen extrát nem kínálnak technológiai szempontból, sőt - az alapverzióhoz nem is jár lencse, hanem az Amazon részletes leírása alapján hagyományos optikusok faraghatják bele a felhasználó szemének megfelelőt.

Hirdetés

Az Echo Frames-t inkább úgy kell elképzelni, mint egy stílusos és diszkrét megoldást az Amazon Alexa segéd használatához: tulajdonképpen egy fejen hordott okoshangszóróról van szó, ami a fül közelében, másokat nem zavaró hangerővel tud tájékoztatni minket, és a kereten lévő mikrofon segítségével nekünk sem kell keresztülkiabálnunk a helyiséget.

A szemüvegkeret épp ezért nem is néz ki extrém módon, egy átlagosan vastag kialakítást kapott, ahol a szárakban van az Amazon "okossága" négy mini hangszóróval és egy mikrofonnal együtt. A tavaly ősszel bemutatott Day One Edition még csak kiválasztott vásárlóknak volt elérhető korlátozott számban, de a napokban megjelenő frissített kiadást már bárki megveheti - igaz, kissé borsosabb áron, mint az eredetit.

Az 180 dollárba került, a mostani változatért viszont már 250 dollárt kérnek, és arra is van lehetőség, hogy a tavalyi modellt megvásárlók 70 dolláros felárért váltsanak az újra. A friss kiadás egyrészt hosszabb üzemidőt ígér, valamint csiszoltak a hangzáson is, emellett az eredeti fekete mellé kék és "teknőctarka" színt is választhatunk.

Emellett viszont egy szintén tavaly bemutatott, hasonló célú terméket csendben kivezet a cég: az Echo Loop szintén mikrofonnal és hangszórókkal megpakolt eszköz volt, csak épp egy gyűrű formájában, amely azért elég bumfordira sikerült, és a jelek szerint nem is igazán lett népszerű a tavalyi limitált kiadás. Épp ezért a titán alapanyagra épülő kiegészítőből nem készült a szemüvegkerethez hasonlóan bárki által megvásárolható új kiadás.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.