Hirdetés
. Hirdetés

Bárkiből Herkulest csinál a GM új robotkesztyűje

|

A kesztyűt eredetileg egy űrállomáson dolgozó robot számára tervezték, de nemsokára a GM gyári munkásai fogják használni.

Hirdetés

A NASA és a General Motors olyan robotkesztyűt fejlesztett ki gyári munkásoknak, amely védi viselője kezét a sérülésektől, megnöveli fizikai erejét, és csökkenti a munkavégzés során kialakuló fáradtságot..

A RoboGlove nevű akkumulátoros hordható eszköz technológiai alapjait a Nemzetközi Űrállomáson szolgálatba állított Robonaut 2 emberszabású robot kilencéves fejlesztése teremtette meg. A GM a NASA után egy svéd orvostechnológiai céggel, a Bioservo Technologies AB-vel folytatta tovább a fejlesztői munkát, és így született meg a robotkesztyű, amelyet a GM legelőször saját gyáraiban kíván üzembe állítani.

Az érzékelőkkel és érintkezőkkel ellátott kesztyű a NASA űrtechnológiáját, a GM mérnöki szakértelmét és a Bioservo orvostechnikai tudását ötvözi, és hatalmas előrelépést jelent a mesterséges külső váz (exoskeleton) technológia terén. A tesztelése már megkezdődött a GM üzemeiben, és ezek lezárultával fogja a Biservo többféle méretben legyártani a piaci terméket, amelyet más cégek is megvásárolhatnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.