Hirdetés
. Hirdetés

Becsületsértés miatt fizet a Google

|

Egy ausztráliai bíróság 208 ezer dollár megfizetésére kötelezte a keresőóriást.

Hirdetés

Egy ausztráliai bíróság 208 760 dollár (200 000 ausztrál dollár) megfizetésére kötelezte a Google-t, Milorad Trkulja részére, amiért olyan keresési találatokat jelenített meg, amik bűnözőkhöz kapcsolták őt. A szervezőként dolgozó Trkulját még 2004-ben lőtték hátba, majd ezt követően a Google az ő nevéhez kapcsolódóan a szervezett bűnözésről jelenített meg találatokat.

Az úr ügyvédje 2009-ben a Google-t a linkek eltávolítására kérte, becsületsértés miatt. A bíróság ezzel egyetértett, ugyanis bár a linkek nem a Google tulajdonában vannak, szerintük a cég felelős azért, hogy megjelenítette ezeket. A bíró szerint a Google a kiadója a keresési találatoknak, ezért felelőssé tehető.

Beach bíró szerint a Google olyan, mintha egy hírügynökség olyan újságot adna el, ami becsületsértő cikket tartalmaz, és a felelősség annak ellenére igaz, hogy nem biztos, hogy szándékosan tettek közzé ilyen anyagot. Bár a jelenlegi ügy nem okoz fejfájást a Google számára, a probléma, hogy az ügy akár precedensértékű is lehet, és további perekhez vezethet. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.