Hirdetés
. Hirdetés

BeeSmarter harmadszor

|

Programozók és dizájnerek versengenek 24 órán keresztül.

Hirdetés

A Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karával (PPKE), valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel (MOME) közösen harmadik alkalommal rendezi meg mobil programozó és app dizájner csapatversenyét, a BeeSmartert, amelynek a 24 órás helyszíni döntője március 7-8-án lesz.

Hirdetés

A két kategóriában zajló bajnokság első fordulója – amelyet Interneten keresztül adtak be a csapatok - egy selejtező feladat megoldásával kezdődött. A BeeSmarter #3 app dizájner csapatainak egy táblagép applikációt kellett vizuálisan és működésben is megtervezniük, amivel utcai cégérekről, feliratokról készült fotókra lehet új tipográfiát tervezni. Itt a legjobb ötlettel a “rantottszelet” csapata állt elő. A döntőben rajtuk kívül még 8 csapat vesz részt. A programozó csapatoknak az illetéktelen jelszóhasználat kivédésére kellett alkalmazást írni. A leginnovatívabb módszer a felhasználó biometrikus azonosítása, ahol a biometrikus adatokat a jelszó, vagy kód begépelésének “stílusa” adja, ennek a beazonosítása volt a mobil app célja. Ez a feladat az “NSDreamTeam” csapatnak sikerült legjobban és mellettük 11 csapat jutott még be a döntőre.

A BeeSmarter #3 középiskolás kategóriában összesen 11 csapat jelentkezett, ahol a feladat a 90-es évekből jól ismert Scrolling Shooter űrhajós játékok újraértelmezése volt mobilplatformra. A legjobb középiskolás csapat az “Team.getInstance()” csapata lett, rajtuk kívül még 5 csapat juthatott be a döntőbe.

 

A 24 órás verseny döntőjében a programozó csapatoknak a döntőbe jutott dizájner csapatokkal együttműködve kell mindössze 24 óra alatt megoldani a kiadott feladatokat. A tavalyi évben a csapatoknak egy fantasy kártyajátékot kellett készíteniük mesterséges intelligenciával a hátterében, de idén is változatos és kihívásokkal teli verseny elé állítjuk a résztvevőket.

A helyszínen jelen lesz a verseny fővédnöke Fodor István, Gábor Dénes-díjas villamosmérnök, Dr. Szolgay Péter, a PPKE-ITK dékánja, valamint Hegyi Béla, tervezőgrafikus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanára. A díjátadón részt vesznek a rendezvényt támogató cégek fontos innovációért felelős képviselői is.

A megnyitót, a bemutatót, valamint a díjátadót streamen közvetítik a szervezők, valamint a verseny alatt folyamatosan webkamerával lehet követni a történéseket, melyeket a facebookon interaktív bejátszásokkal igyekszünk színesíteni.

Tervezett program:
Március 7. (szombat)
08:00-09:00 Regisztráció
09:40 Megnyitó
10:00 A verseny elindítása (Fodor István, a verseny fővédnöke)

Március 8. (vasárnap)
10:00 A verseny lezárása
10:30-12:00 Megoldások nyilvános bemutatása, értékelése, zsűrizés
12:00-tól Ünnepélyes eredményhirdetés, díjátadó
12:30-13:00 A "Programozz környezettudatosan!" verseny díjátadója
13:00-tól Ünnepélyes fogadás

A verseny megrendezésének főtámogatója az SAP Hungary Kft., és további olyan nagy vállalatok támogatják, mint az Epam, a Misys és a verseny elindulása óta támogató Ericsson. Partnereink még a Netlife, a The VR és a PC World.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.