Hirdetés
. Hirdetés

Befoltozták az Excel rését

|

Az e havi patch-kedden a Microsoft 5 kritikus, 2 fontos és egy közepesen súlyos biztonsági rést javít szoftvereiben.

Hirdetés

Az elmúlt hónapok csendes patch-keddjei után ismét egy nagyobb javítócsomagot állított össze a Microsoft. A redmondi szoftvercég ugyanis e hónapban nyolc rést foltoz be szoftvereiben, amelyek közül 5 kritikus, 2 fontos és egy közepesen súlyos besorolást kapott.

A cég biztonsági közleménye szerint a kritikus besorolásúak a Windows operációs rendszereket, az Internet Explorert, és az Excelt is érintik, amelyek kihasználásával a támadók kártékony alkalmazásokat futtathatnak a felhasználók gépein. A Forefront Edge Security fontos biztonsági frissítése pedig azon rést javítja, amely kihasználásával DoS támadások indíthatóak az adott szerver ellen, míg a maradék két frissítés a Windows jogosultságok nem kívánt machinálását igyekszik meggátolni.

 

 

vistapatch.jpg


Habár biztonsági közleményében a redmondi cég nem részletezi, hogy az adott programokon belül pontosan milyen sebezhetőséget javít, szakértők szerint az Excelhez érkező javítás nagy valószínűséggel a szoftver még februárban felfedezett hibáját javítja. Emiatt a program az elmúlt időszakban célzott támadásoknak volt kitéve. A felhasználókat rávették, hogy megnyissanak bizonyos Excel fájlokat, és így a kiberbűnözők rosszindulatú szoftvereket tudtak telepíteni az áldozat gépére. A napokban egyébként a PowerPoint-ban is hasonló sérülékenységet találtak, de annak a biztonsági frissítését a szoftvercég még nem készítette el.

A mostani csomag azonban nem nevezhető rekordnak a frissítések számát tekintve, hiszen decemberben a szoftvercég 28 hibát - közülük 23 kritikust - javított az úgynevezett mega patch-keddjén, amelyet később még egy rendkívüli Internet Explorer foltozás is követett. Az azóta eltelt időben pedig csak pár biztonsági frissítést adott ki a Microsoft.

A mostani csomagot a Windows felhasználók javának mindenképpen érdemes frissíteniük a rendszereiket. Főként, hogy a Conficker vírus jól rámutatott arra, hogy a biztonsági közlemények ellenére sok felhasználó nem telepíti a javításokat. A vírusírók pedig pont rájuk utaznak, s emiatt egy nem megfelelően frissített Windows komoly veszélynek van kitéve.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.