Hirdetés
. Hirdetés

Ezeken a PC-ken blokkolják a Windows 10-frissítéseket

|

Bizonyos Qualcomm eszközökkel rendelkező gépek kompatilitási okokból nem telepíthetik az újabb Windows 10 frissítéseket.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft megerősítette, hogy a Windows 10 legújabb változatai komptabilitási problémák miatt nem telepíthető egy sor olyan eszközre, amely bizonyos wifi csatolóval rendelkezik.

A korlátozás a 1909-es, 1903-as és 1809-es verziószámú rendszereket (vagyis a  novemberi, májusi és tavaly októberi Windows 10-frissítéseket) érinti.

Az elakadt telepítést egy hibaüzenet kíséri, mely arról tudósít, hogy PC-nken van egy vezérlő, ami nem kompatibilis a Windows 10 aktuális változatával, és új verzióra lesz szükségünk.

A Microsoft szerint a korlátozásra azután került sor, hogy kiderült, a felsorolt Windows 10-változatok installálását követően egyes rendszereken meghibásodik a wifi kapcsolat.

A problémát bizonyos Qualcomm Wi-Fi csatolók vezérlői okozzák, és a korlátozás feloldását legegyszerűbben a wifi vezérlők frissítésével érhetjük el.

A blokk legfőbb kárvallottjai alighanem azok a felhasználók, akik az 1803-as Windows 10-et (a tavaly áprilisi frissítést) futtatják, ennek a Home és a Pro kiadása ugyanis többé nem kap frissítést vagy biztonsági javítást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.