Hirdetés
. Hirdetés

Beindult az elektronikai beszállítói hálózatosodás

|

A hazai kis- és középvállalkozások és a hazánkba betelepedett EMS (elektronikai gyártóipari szolgáltató) nagyvállalatok közötti beszállítói hálózatosodás elősegítése volt az elsőszámú célja a nemrég megrendezett beszállítói fórumnak.

Hirdetés

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) a Magyar Elektronikai Társasággal (MELT) és az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) Elektronikai Gyártók Bizottságával együttműködésben szervezett február végi fórumon a megjelent EMS-gyárak beszerzési felelőseivel és döntéshozó felsővezetőivel minden KKV-nak lehetősége volt a közvetlen, személyes kapcsolatfelvételre.

A program első felében a HITA Beszállítói Osztálya bemutatta a hazai beszállítói kapcsolatok fejlesztése érdekében alkalmazott eszközrendszerét - továbbá vadonatúj önálló fejlesztését, a minősített beszállítói adatbázist. Az elkészült adatbázis mind a potenciális beszállító KKV-k, mind pedig az EMS beszerző nagyvállatok körében osztatlan sikert aratott.

Előadást tartott a Siemens stratégiai igazgatója, Bocsárdi László; a National Instruments (NI) beszerzési igazgatónője, Rádai Katalin és az NI ügyvezető igazgatója, Ábrahám László - aki egyben az AmCham Elektronikai Gyártók Bizottságának elnöke is. Az ő előadásaikból a résztvevő vállalkozások számos hasznos információhoz jutottak az elektronikai beszállítások mikéntjéről. Szabó Tamás, a TÜV Rheinland Key Account Managere ismertette a beszállításhoz elengedhetetlen minőségbiztosítási tanúsítványok megszerzésének módjait is.

A beszállító fórumot több iparági résztvevő hiánypótlónak tartotta, a komoly igényt a KKV-k széleskörű jelenléte, a mintegy 30 megjelent vállalkozás bizonyította.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.