Hirdetés
. Hirdetés

Bejelentették a világ első USB 3.0-ás merevlemezét

|

A Freecom bejelentette a világ első, USB 3.0-ás csatolófelületű, külső merevlemezét ? ami leginkább a hírverésről szól.

Hirdetés

A Freecom novemberre ígéri a Hard Drive XS 3.0 nevű, 1 terabájt kapacitású, külső merevlemezt - melyből 1,5 és 2 terabájtos változatok is megjelennek majd. Az eszköz érdekessége, hogy a csatolófelülete az éppen csak a térhódításának első pár lépését megtevő USB 3.0. A meghajtóért 160 amerikai dollárt, körülbelül 30 ezer forintot fognak kérni. A nagy kérdés az, hogy kitől.

Az ár nem tartalmaz USB 3.0-ás illesztőkártyát, így jó kérdés, hogy ki fog még további 50 dollár körüli összegért illesztőkártyát vásárolni hozzá gépébe.

 

 

Az is nagyon jó kérdés, hogy vajon milyen átviteli sebességet produkál egy ilyen meghajtó a gyakorlatban. Egyfelől most még sok értelme nincsen, hiszen az USB 3.0, másodpercenként 4,7 gigabites sávszélességét egyetlen jelenlegi mechanikus merevlemez sem képes kiszolgálni. Másfelől az 1x PCI Express kártyára ültetett USB 3.0-ás vezérlőknek ez a busz mindössze 2,5 gigabites másodpercenkénti sávszélességet kínál.

A Freecom bejelentése most pusztán érdekesség, jele annak, hogy az USB 3.0 hamarosan megjelenik a piacon, de az elterjedésére még éveket kell várnunk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.