Hirdetés
. Hirdetés

Bejött a Microsoft-EMC együttműködés

|

Még tovább mélyítik stratégiai kapcsolatukat. Egészen 2011-ig meghosszabbították a kooperációjukat.

Hirdetés

Az EMC és a Microsoft három évvel, egészen 2011-ig meghosszabbította együttműködését, amelynek értelében a jövőben termékeiket és szolgáltatási körüket még szélesebb körben és mélyebb szinten kívánják szinkronba hozni többek között a virtualizáció, a biztonság és a tartalomfelügyelet terültén is. Így olyan megoldások születhetnek, amelyek kihasználják és továbbfejlesztik a Microsoft Office SharePoint nyújtotta előnyöket.

A közleményük szerint az EMC emellett a továbbiakban is olyan megoldásokat kíván készíteni, amelyekkel az ügyfelek a már ismerős Microsoft Office és SharePoint felhasználói felületeket használhatják az általuk tárolt, védett és felügyelt tartalom elérésére az üzleti és munkafolyamatok során. Végül pedig e megoldások segítségével a SharePoint tartalom és a Microsoft Exchange üzenetek integrált archívumokba irányíthatók a hosszú távú tároláshoz.

A két cég az információvédelmi megoldások készítésében is igyekszik együttműködni. Első lépésként az új RSA DLP Suite 6.5 változatának tervezése során hangsúlyt kapott a Microsoft Active Directory Rights Management Services szolgáltatással való kölcsönös együttműködés. Ennek eredményeként a biztonságtechnikai szakemberek - az információk bizalmasságának alapján - az adatközpont bármely területén és a végpontokon megfelelő információelérési és -felhasználási irányelveket valósíthatnak meg. A redmondi cég pedig ezen túl a jövőben is folytatja az RSA adatvesztés-megelőző technológiáinak beépítését saját termékeibe, hogy ezáltal a biztonsági szakértők figyelhessék a bizalmas adatokat és megakadályozhassák a jogosulatlan felhasználást.

 

 

hyperv.jpg


Összefogásukat a virtualizáció területén továbbra is fenntartják: az EMC technológiai megoldásai ugyanis lehetőséget adnak a Microsoft virtualizált környezetekben (például Windows Server 2008 Hyper-V és System Center rendszereken), illetve a közösen támogatott, működés szempontjából kritikus feladatokat ellátó (például Exchange Server, SQL Server és SharePoint Server) kiszolgálókon található információk tárolására, védelmére, illetve kezelésére. Valamint a vállalatok összekapcsolhatják az EMC Documentum platformot és a Microsoft széles körben elterjedt platformjait (például az Office SharePoint Server, az Office Outlook, illetve az SQL Server platformot), aminek köszönhetően az információkezelő dolgozók hatékonyabban használhatják fel az adatokat, azok származási helyétől függetlenül - amivel végső soron a kockázatok és költségek is csökkenthetők, ugyanakkor növelhető az informatikai rendszerek hatékonysága.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.