Hirdetés
. Hirdetés

Belassult a Windows 10

|

A terjedés üteme elmarad a várakozásoktól: a Microsoft eredeti elképzelései szerint már egymilliárd gépen kellene futnia, de még mindig csak 800 milliónál tart.

Hirdetés

Hirdetés

A Windows 10 közelít a 2015-ben megfogalmazott számokhoz, de messze nem olyan tempóban, mint azt a Microsoft eredetileg elképzelte.

A legújabb adatok szerint az OS már 800 millió eszközön fut. 2015-ban a Microsoft a 2018-as költségvetési év végére egymillárd rendszert célzott be vele,  később azonban módosított a terveken, felismerve , hogy ehhez hosszabb időre lesz szükség. 

A folyamat különösen azután lassult le, hogy a cég lezárta az Windows 7 és 8.1 felhasználóknak meghirdetett ingyenes továbbfejlesztési programot.

Most azonban várhatóan ismét felgyorsul a terjedés üteme, mert vészesen közeleg a Windows 7 támogatásának vége. A Microsoft ütemezése szerint ez jövő év januárjában fog bekövetkezni, és onnantól a cég már nem szállít többé frissítéseket.

Ugyanakkor jó esély van rá, hogy a Windows 7 lesz a következő Windows XP, és sokan a támogatás vége után is kitartanak mellette.  Ez nyilvánvalóan komoly biztonsági fenyegetést jelent, mivel még az aktívan támadott sebezhetőségek is védtelenek maradnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.