Hirdetés
. Hirdetés

Bemutatta az EMC Data Domain DD670 deduplikációs tárolórendszerét

|

Egyúttal új opciókkal bővült a Disk Library termékcsalád a mainframe kategóriában is és új virtuális lemezkönyvtár megoldásokkal is jelentkezik az EMC.

Hirdetés

Ma jelentette be új, középkategóriás vállalati deduplikációs tárolórendszerét az információs infrastruktúráiról ismert EMC. A gyártó szerint az új termék tovább javítja a Data Domain termékvonal ár-érték arányát. Az új EMC Data Domain DD670 a Nehalem architektúrájú Intel Xeon 5500 processzorokra épül, emiatt akár kétszer gyorsabb, mint a konkurencia szintén EMC Data Domain Boost szoftverre épülő megoldásai és másfélszeres sebességelőnyt mutat, ha virtuális szalagkönyvtárként használják.

Egyúttal EMC Disk Library 5000 terméksorozatát is bejelentette a gyártó. Ugyanezen alkalommal indítja útjára az EMC Disk Library for Mainframe rendszerekhez elérhető deduplikációs opciós modulját. Ennek jegyében 2 terabájtos lemezmeghajtókkal tölthetők fel az új DD670, a Data Domain DD880 és a nemrég bejelentett EMC Data Domain Global Deduplication Array bővítőfiókjai. A nagyobb kapacitású merevlemezek az új Disk Library rendszerhez is használhatók. Az új opciók lehetőséget adnak a teljes lemez alapú EMC mentő- és helyreállító rendszerek kibővítésére, kapacitás és teljesítmény tekintetében.

Shane Jackson, az EMC Backup Recovery Systems Divisions igazgatója szerint ?az új lehetőségeb bemutatják, hogy az EMC elkötelezett újgenerációs merevlemez alapú backup rendszereinek ár-érték elsőbbsége mellett. (...) Továbbra is magunk mögé utasítjuk a konkurenciát a Data Domain SISL (Stream-Informed Segment Layout) skálázható architektkúra és az Intel processzor technológiája révén."


Data Domain DD670 - új középkategóriás deduplikációs tárolórendszer

5,4 TB óránkénti összesített deduplikált átviteli teljesímény érhető el a DD670 rendszerrel, amely összesen 76 TB nyers kapacitást illetve maximálisan 2,7 petabájt (PB) logikai kapacitást tesz lehetővé 50-szeres adatredukció mellett. Egyetlen DD670 rendszer akár 90 távoli iroda, telephely számára szolgálhat védelemül, olyan kisebb Data Domain felszerelések használatával mint a DD140 vagy a DD610. Az így felépített rendszerek teljesen automatizált helyreállítást és védelmet biztosítanak a több telephelyen eloszló vállalkozások számára is. Összességében az EMC szerint a DD670 lényegesen jobb ár-teljesítmény mutatóval dicsekedhet, mint elődei.

Az alapkészülék 12 TB összkapacitásban tartalmaz merevlemezeket egy 2U rekeszben és támogatja az 1 és 2 terabájtos merevlemezeket is bővítéskor, amivel akár 2,1-szeresre is növelhető a rack-en belüli adatsűrűség. Azt ígéri a gyártó, hogy gyakorlatilag bármilyen működő rendszerbe illeszthető a DD670, az NFS, CIFS, Symantec OpenStorage, EMC Data Domain Boost támogatásnak köszönhetően. A tárolóegység működhet 1 vagy 10 gigabites Ethernet (GbE) és/vagy VTL (Fibre Channel) összeköttetésen is.


Mainframe és szalagkönyvtár

Drámaian javíthatják backup és helyreállító folyamataik teljesíményét a mainframe rendszerek tulajdonosai a Deduplication Storage Expansion révén. Az elterjedt Data Domain DD880 deduplikációs tárolórendszerre épülő opció lehetővé teszi a Dlm960 felhasználók számára, hogy csökkentsék mainframe rendszereik lemez- és szalag költségeit. A DLm960 az új opcióval már 2-6 virtuális szalagmeghajtóként skálázható, legfeljebb 12 FICON kapcsolatot támogat és munkaátviteli teljesíménye 4,3 TB óránként. Olcsó, de működés közben cserélhető SATA lemezeket és RAID 6 védelmet kombinál. Hardveres adattömörítést is alkalmaz, miközben - a deduplikáció szintjétől függően - további 1 petabájt logikai tárolókapacitással bővíti a rendszert.


Új a skálázható virtuális szalagkönyvtárak kínálatában a Disk Library 5000-es sorozat, melynek kapacitása 8 terabájttól 1,4 petabájtig terjeszthető ki, utóbbi esetben 2,8 petabájt logikai kapacitással (2:1 átlagos kompressziós arány mellett). Óránként 10,2 TB teljesítmény érhető el a DL5000-es rendszerekben. A jelenleg elérhető DL5100 és DL5200-as rendszerek egy illetve két Disk Library modult tartalmaznak, Intel Xeon 5500-as processzorokkal. A Disk Library modulokban új típusú hardveres kompressziós kártya és három 8 gigabites Fibre Channel kapu található. A két tárolómodullal dolgozó DL5200 - megfelelő setup mellett - lehetővé teszi, hogy egyik teljes modul kiesése mellett is folytatódjon az üzem.

Ahogy minden EMC Disk Library, rendszer, így az új DL5000-es sorozat is támogatja a fejlett virtuális szalak funkciókat, így segítségével a meglévő valódi szalag alapú rendszerek folytonos üzem mellett átállhatnak hatékonyabb merevlemez tárolókra. A konszolidált médiamenedzsment lehetőséget ad arra, hogy a beágyazott tárolómédia szerver révén a backup alkalmazások direkt szalagos műveletekkel végezhessenek a Disk Library rendszeréből.

Az új termékek közül a DL5100 és 5200-as rendszerek már megvásárolhatók, a Data Domain DD670 és a Dlm960-as rendszer deduplikációs opciós modulja még ebben a negyedévben megjelenik a piacon,

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.