Hirdetés
. Hirdetés

Bepánikolt a Google

|

Egyre több helyen próbál lebeszélni az Edge-ről, és ajánlja helyette a Chrome-ot.

Hirdetés

Hirdetés

A Google idáig sztoikus nyugalommal tűrte az Edge Chromium alapokra helyezését. Most viszont úgy fest, hogy a Microsoft továbbfejlesztett böngészője kezd álmatlan éjszakákat okozni a cég vezetőinek, ugyanis a keresőóriás saját nagy népszerűségnek örvendő online szolgáltatásait használja arra, hogy az Edge-felhasználókat visszacsábítsa a Chrome-hoz.

A múlt héten még csak azokat vette célba, akik bizonyos böngésző-kiegészítőket akartak letölteni a Chrome webáruházából. A Chrome és az Edge egyaránt a Chromium motort használja, ezért ugyanazok a kiegészítők mindkettőben működnek. A gyanútlan Edge-felhasználók azonban egy figyelmeztető üzenettel szembesültek, miszerint a kiegészítők biztonságos használata érdekében ajánlatos volna átváltaniuk a Chrome-ra.

Most pedig még magasabb fokozatba kapcsolt a kampány, és a Chrome használatára buzdító felhívások olyan szolgáltatásokban is megjelennek, mint a Dokumentumok, a Fordító vagy a Drive.

Érdekes, hogy a szintén Chromium alapú Operát egyelőre még nem kezdte el fúrni a Google.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.